|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:56 pm
Микроконтролер на 10 волта
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе незнам какви теории и науки спрягате, ама пробвайте следното:
Вземете един 1,8В логически елемент и една дърта 40XX логика и проверете как са на шумоустойчивост.
А това че новите процесори били по защитени от старите по отношение на шумоустойчивост е .... глупост.
Аз поне съм го изпитал на гърба си. Затова и се мръщя на 3В контролери, пък камо ли на 1,8В. Но нямам голям избор....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Яну 13, 2007 1:52 pm |
|
 |
|
sthx
|
Kaто видя схема, която работи само на напрежения по-малки от 5V, веднага я забравям. Не зная какъв е смисълът на тая производствена политика.
А старите платки с размери 600х400 сега ми предизвикват разширяване на зениците, последвано спомени по младостта. Не и съжаление за това, че не правя такива сега.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Съб Яну 13, 2007 10:31 pm |
|
 |
|
zaphod
|
хм, не ми казвай че пишеш на компютър, с процесор на 5 волта. политиката я избистрихме - намаляване на консумацията и бързодействието.
|
| Съб Яну 13, 2007 11:01 pm |
|
|