Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
10 лъжи за микропроцесорите ;) 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
HD video наистина мъчи AMD процесорите. Идея си нямам защо, но кодеците работят наистина много по добре на Intel-скo желязо.

А пък мнението ми за лаптоп с Athlon 64 (особенно с тия заклинания XXXX+) e напълно отрицателно, от това което съм пробвал всяко Centrino го слага в малкия си джоб, да не говорим за Core Duo. Имам чувството че за да намалят консумацията сериозно спъват Athlon 64 в мобилните приложения и става много скопена комбинацията.

Въобще след 486DX2 вече не ползвам AMD. Тури Intel да ти е мирна главата.

Относно Атома - това си е едно следващо ниво в мобилните процесори. Наистина са постигнали много в отношението консумация/пройзводителност. Въпроса е че още няма чипсет на това ниво.

Сря Сеп 03, 2008 8:27 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
rumburack написа:
HD video върви перфектно дори на дъртия ми Celeron 2,4Ghz. Не си прави илюзии относно Atom - според мен най-голямото му предимство е ниската консумация и нищо друго.

От голямо значение са видеокартата и драйверите към нея. ;) Некомпресирано HD ще върви добре на всичко, което има достатъчно широк канал от диска към видеопаметта. MPEG2 хардуерно ускорение имат повечето съвремени видеокарти от GF6 насам. Вече за MPEG4 & h264 ти трябва поне GF8.
Самите кодеци също са от голямо значение. При тестове съм установил над 30% разлика в производителността на free кодек и професионален (скъп) такъв.

Но дъртия ти целерон (сам по себе си, без хардуерно декодиране) със сигурност няма да може да смели 1920x1088 видео, кодирано с h264 и комерсиално качество.

Сря Сеп 03, 2008 9:47 am
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
Тествал ли си Атом .... по добре тествай и ще говорим.

http://www.tomshardware.com/reviews/Ato ... ,1997.html

HD "теста" ти зависи от това каква част от обработката се поема от видеото, от драйверите, от кодеците и т.н.

K8 е достатъчно ефективна архитектура и ако AMD не бяха назад технологично и можеха да шляпнат L2 кешове съизмерими с интелските, тогава не е ясно кой щеще да е лидерът.

Сря Сеп 03, 2008 12:00 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2