Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Кепчване на PAL видеосигнал 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен

Мнение Re: Кепчване на PAL видеосигнал
@emilvtc: Да обновя малко по въпроса с cx23102 и засичането след първите 5 секунди и след това предаване на буферирана картина.
Тествах с web камерка на usb през V4L2 и картината си бе перфектна 1:1 синхронизирана. С Linphone-то в разговор 30% CPU USAGE спрямо 70% когато ползвам CX-a, направо паднах. Та това е 2 пъти и нещо по-леко върви и то само като сменим източника на видеото , настройките за ползвани кодеци и компресиране на linphone-то не са пипани. От страна на Linphone, то ползва интерфейс към V4L2 у-во стандартизиран => (следователно) проблема на CX-а се крие в неговият драйвер, което хич не е приятно , но предполагам е по-добрият вариант от колкото да излезе , че е V4L2 арх. или Linphone проблем. Така че, ако се ориентираш към CX23102 имай едно наум засега; ако го преборим ще пиша пак.

Относно каква е web камерката - CANYON CN-WCAM313, тотално китайско изпълнение ;-) Тръгва с gspca драйвер, който естествено не мина без съответното пачване на DMA частта. Ако на някой му е интересно за този пач става въпрос за: http://www.linux-arm.org/git?p=linux-2. ... c90#patch1 .

Чет Сеп 20, 2012 12:04 am
Профил
Ранг: Форумен бог

Ако в китайската камера няма вграден енкодер (ползвал съм камера на аптина с вграден такъв) наистина е странно ... Явно драйвера е много зле ...

30% натоварване на този въшкав процесор за видео процесинг ми звучи много обнадеждаващо ( за моя случай ) :-)

Чет Сеп 20, 2012 9:54 am
Профил

Да , но нищо не е така както изглежда, за съжаление. Прибързах да се зарадвам.
Аз правих тестовете снощи на оскъдно осветление, днес на дневна светлина камерата хваща повече образ и CPU Usage-а се качи на 50%. Направих си експеримент закрих камерата и съответно картината стана черна , а CPU Usage-a падна на 20%. Т.е явно според картината (цветове, насищане) кодирането е по-тежко или по-леко, но пак не превишава 50%, което е 20% надолу спрямо CX-a. А при CX-a рядко мърда под 70% .

И при тази по-добра картина се появи това буферирано предаване (т.е предаване със закъснение), така че явно проблема е в кодирането от Linphone. Изводи, изводи .... :/

Чет Сеп 20, 2012 10:14 am
Профил
Аватар

ToHu написа:
Чип за какво точно, ADC ли търсиш или що, кепчването на SD видео не е голям зор, ADC-та много, в смисъл такива за целта много. Ако искаш да му прави и компресия там вече друга бира, за такива не знам, всичко което съм виждал го рпавят с FPGA-та съотвено ASIC за по-големи бройки.
Миналата година доста материали натрупах, но от това за SD и DVR приложения не съм го запазил, мен ме интересуваше за HD VGA сигнал, там вече става доста сложно.

За ПАЛ сигнал може и с CPLD да се мине. :)

Чет Сеп 20, 2012 2:49 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2