| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: "Капацитивни" бутони
Абе ако е за еднократна употреба що не късаш тънка жица...
|
| Чет Фев 20, 2014 11:55 am |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Аааа, виж тука не си прав. Виж хората http://www.ecnmag.com/articles/2013/05/implementing-remote-tamper-detection-wireless-and-capacitive-sensing-technologies какви статии са написали, та и нашите менаджери са ги прочели ... в резултат на което аз трябва да свърша работата ...  Бонго, не е за еднократна употреба. Требе си ключе 
|
| Чет Фев 20, 2014 12:50 pm |
|
 |
|
jig.tak
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
тези ваши меринджеи са идиоти. Ако трябва решението да е супер евтино и малко аз бих използвал проводяща гума закрепена на капака + 2 пътечки на платката като гребен
|
| Чет Фев 20, 2014 1:01 pm |
|
 |
|
Pif
|
Уволни си мениджърите. Или им препоръчай да си назначът системен инженер. Хората в статията са писали, че са направили нещо за прууф оф консепт и търсят балама да инвестира. Ако ти звънне гсм-а в близост до тоя шкаф нали се сещаш колко код трябва да изпишеш за да не ти умре магарето. Твоите меринджеи сигурен ли си, че си изкарват парите с производство на електроника и дали от тея разработки ги изкарват?
|
| Чет Фев 20, 2014 1:11 pm |
|
 |
|
Vesko
Ранг: Популярен
|
Индуктивни датчици се ползват от край време в автоматизацията. 90%, ако не и повече, от асансьорите разчитат на такива за да си броят етажите. Така че не е някаква новост, може би само размера.
|
| Чет Фев 20, 2014 2:10 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Подходяща бобинка, осцилатор, има капак, няма капак... Накратко - метал детектор... 
|
| Чет Фев 20, 2014 2:58 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Е да де ама капацитет не е ли различно от индуктивност. Аз доколкото разбрах се цели с с генератора за капацитивен сензор да се детектва метал. Ако "болта" е замасен и има някакъв диелектрик между него и пад-а - вероятно ще се получи. Ако не си пробвал досега с един болт на тъчпада на лаптопа (или грамофона) - пробвай и после кажи резултата.
|
| Чет Фев 20, 2014 7:47 pm |
|
 |
|
stefan63
|
На темата и липсва по-подробното описание на проблема, сигурно заради търговската тайна (тъжна българска история, ама да не задълбаваме). Ако заради една статия в списание се тръгва от микрета към капацитивни сензори - или мениджърите , или изделието е пътник . Ясно е,че при отварянето изделието ще има ел.захранане (или пък не???), ясно е и ,че вътрешността на кутията е доста обезпрашено място - така че - една оптодвойка си е нормално решение , което отстъпва на капацитивния сензор само по сложност  и не_надеждност.
|
| Чет Фев 20, 2014 9:13 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Абе решенията за "tamper evident" и "tamper resistant" са много, но механичните ключета са неотменими  то затова зависи какво искаш: само да знаеш, че някой е отварял кутията, или електроника да спи и ако се отвори кутията да прави нещо. Трябва да признаем и предложението на бат'Бонго за металната мрежа съществува в някои криптомодули (на IBM и на TALES, че и други), решението беше в някакъв пенопласт около тайната платка две мрежи вътрешна и външна та ако речеш да отвараш и да режеш за да имаш достъп до платката дава накъсо, буди процесорче и то трие данните които трябва да не ги четат други хора и те така
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Фев 21, 2014 12:17 am |
|
 |
|
Pif
|
Нали се сещаш, че ако изделието беше толкова критично и важно никой нямаше да хване "меринджеи" от гората за да го правят. Най-малкото щяха да си имат хардуеристи и системен инженер / проджект лидер дето да е наясно с материята.
|
| Пет Фев 21, 2014 9:37 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Това с мрежите се прилага и от Далас , там не са точно мрежи но идеята е същата но не е баш триене тяхното. Иначе .. не знам по какво работиш но почвам да имам разни подозрения, може би и погрешни, работодателя ти да е с трибуквено съкръщение ?
|
| Пет Фев 21, 2014 8:11 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
И от мен един глас за рефлекторен оптрон...
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пет Фев 21, 2014 8:35 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ако ще е оптрон, оптрон с междина ми звучи по-добре.
|
| Пет Фев 21, 2014 8:53 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Да бъзикна пак: Да ама оптронът, още повече с междина, иска някаква точност на монтажа и консумацията му не е пренебрежимо малка. С холните датчици не съм много на "ти", но доколкото разбрах притеснението е в магнита. А евтин и лесен за обработка магнит може да се купи от всеки сервиз за хладилници - лентичката вкарана в бялото уплътнение на вратата. Удобна е и за лепене на бележки по джилезни повърхности  Да се внимава: едната страна е много по-силна от другата. П.С.: да кажа и примерната технология като за тъпи китайци: 1. силната страна се оцветява със спрей или перманентен маркер; 2. слабата страна се покрива с адхезив, не разбирам от предлаганите в БГ; 3. реже се; 3,5. ако адхезивът го позволява - може да се добави чак сега; 4. лепи се на кутията; 5. по края се добавя някое по-сериозно лепило; 6. разкарва се некадърника, които не може да се справи.
Последна промяна bongo_x2 на Съб Фев 22, 2014 12:13 am, променена общо 1 път
|
| Пет Фев 21, 2014 11:55 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Хол или ридампула на стоманена конструкция иска някои специфични неща, като осигуряване на някава междина м-у магнита / ампулата и метала. Най-простото е да с епозлва МУК от сот за метални врати, но едва ли това е много професионално. С оптрона зависи как се прави, аз не знам дотук дали е споменавана неточност като изискване, т.е. големи толеранси.
|
| Пет Фев 21, 2014 11:59 pm |
|
|