|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:08 pm
Проблем с нова ревизия на 18LF2620
| Автор |
Съобщение |
|
juzisound
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Май 27, 2006 12:37 pm Мнения: 647 Местоположение: с. Згалево
|
То там е работата, че не е от кода. Що мисля така - това нещо го правя от доста време - има продадени много бройки и никой не се е оплакал от нещо. Всичките са били все с една и съща програма - която си имам записана и на HEX файл. То не е въпроса, че някои работят - някои не - или пък един път работят един път не. Твърдо - тия конкретни бройки които работят - винаги си работят и при това абсолютно стабилно - другите пък, имат все едни и същи симптоми - и не им работят все едни и същи неща - тоест няма случаен елемент в цялата работа! Слагах даже един 2610 дето е същата работа - ама няма епром. С лека промяна в кода - премахване на функциите за епрома - и тоя си работи идеално. Явно нещо серията са я оплескали. Няма какво друго да е. Ако беше печка - щеше да си има гаранция - а то процесор...
|
| Пет Дек 05, 2008 12:09 pm |
|
 |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 ти си знаеш. Аз не бих си позволил да премина по натам без да знам точно природата на такъв проблем. От попит знам че рано или късно това ще се върне и то точно в най-неподходящия проблем. И да е проблем със силикона - не бих спрял докато не знам какъв точно е проблема. Или ако не успея да разбера просто бих захвърлил конкретния процесор. Е вярно че заради спецификата на работата си гледам малко извратено на подобни проблеми, но ако и от Микрочип гледаха така на нещата.... света щеше да е друг.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Дек 05, 2008 12:26 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Огледай си кода около епрома. По принцип спецификациите на епромите не са твърдо фиксирани , даже така си пише и в даташита. Да не би да се мъчи софта да пише в епрома преди да е завършил предния запис? Ограничи до минимум записите в епрома, прави си проверка за валидност на прочетените данни, забранявай прекъсвания по време на запис и всякакви други защити каквито се сетиш.
|
| Пет Дек 05, 2008 2:58 pm |
|
 |
|
setoy
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
¶, ератата на луминарито не ми изглежда чак толкова стряскаща... не и за човек, свикнал да работи с Микрочип  Макар че и Атмел май са същата работа напоследък. Тук има хора, които се изказват много положително за тях (луминари). Аз поне смятам да ги поразуча в скоро време. И ще споделя.
|
| Пет Дек 05, 2008 3:32 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Нещо ми се губят тези хора, дето се изказват положително, ама нейсе 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Дек 05, 2008 3:49 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Dimitar каза че бачкало без ядове
Съдейки по документацията на библеотечката им, аз пък мога да кажа че е много по-читава от тия на АРМ7...
Друг е въпроса, че аз съм си фен на АРМ7 и нямам причина (вече) да минавам на кортекс... толкова зор докато си направя собствен софт и сега няма как да го хвърля на вятъра. Като хардуер АРМ7 са може би единственото животно с което съм нямал бъгове. Бъговете в ядрото са 0 (нула) поне за атмелските. По периферията има бъгчета, но те са може би на по 5+ години и се заобикалят софтуерно и Атмел очевидно нямат намерение да ги оправят, щото пускат нови и нови чипове със старите бъгове. Но и друг път съм го казвал, че това е по-добре за мен в смисъл не ми се налага да променям софта ако минавам на друг чип.
Та думата беше за кортексите... значи те са нещо като стъпка назад спрямо АРМ7. В смисъл 7-ците са по-близко до процесори и затова правят ядове със софтуера. А кортекса го върнаха пак обратно към контролерите. Това вероятно ще улесни тия които искат от ПИК/8051/AVR/MSP да минат на АРМ.
За тия хора явно е реверанса... Но за нас останалите дето вече ползваме АРМ, няма много смисъл. Ако ми трябва по-мощен чип просто ще мина на АРМ9, щото софта ми е 99.9999% съвместим с АРМ9, докато за да мина към кортекс трябва наново да се гърча - няма абсолютно никакъв смисъл.
|
| Пет Дек 05, 2008 4:43 pm |
|
 |
|
setoy
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Колегата от Чикаго май е единият
Едит: Миро ме е изпреварил с отговора. Мда, аз съм точно от тези, дето от ПИК/8051/МСП минавам на по-сериозна платформа. И не виждам смисъл да захващам АРМ7/9, след като ги има тези кортекси. АВР32 също не е лош избор, бтв. Но ....
|
| Пет Дек 05, 2008 4:46 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Може и да работи, може и да не работи, факт е че има почти толкова дълъг errata колкото примерно един PIC, само че пиковете са на 20г. и може да намериш десетки хора, които са се сблъсквали с проблемите им, докато тука е неразорана нива.
На мен ми е интересно, ако може Dimitar да сподели, къде ги е използвал, колко бройки, един модел ли, повечеко ли, има ли статистика и т.н.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Дек 05, 2008 5:19 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
що му спамите темата на човека? Има си проблем с пик за решаване, вие му говорите за кортекси.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Дек 05, 2008 5:21 pm |
|
 |
|
juzisound
Регистриран на: Съб Май 27, 2006 12:37 pm Мнения: 647 Местоположение: с. Згалево
|
Днес намерих нови бройки за проба - вече наистина следваща ревизия - маркирани са 084158К и са ревизия 0000 1100 1000 0111. Колкото имам - всичките работят добре. Тук пък имам малки проблеми със самото им програмиране - но и те се решиха.
А иначе - относно работата с епрома - да чел съм го подробно и спазвам всичко що е нужно. Ползвам си мои собствени функции написани точно заради това - щото оригиналните на HI-TECH в някои случаи работят в други не.
|
| Пет Дек 05, 2008 6:08 pm |
|
|