Отговори на тема  [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Програматори за AVR 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
SpyReal написа:
paregov написа:
Отдавна не го бях ползвал този програматор и изглежда съм поизостанал бая с новите версии на софтуера му. Сега се поразрових и намерих v3.8b

http://www.mikrocontroller-projekte.de/

8) 8) 8)
Добре изглежда !

В първият свободен момент който имам ще бъде направен. Между дрругото интересно ми е дали на някой му е тръгнала тази схема : http://elm-chan.org/works/avrx/report_e.html. Хвана ме яд, защото 3 часа се занимавах докато го направя, при това изцяло с SMD елементи 0603, което си е играчка.

от доста години го ползвам ( LPT варианта s Lattice Dongle ) и нямам проблеми ( даже исползвах сорса и го портнах за AVR и стана мобилен програматор с SD карта на него за програмите ).

Сря Юни 28, 2006 11:08 am
Профил ICQ
Ранг: Минаващ

Мнение thaks to all
Еми колеги , въпросите които задавах са във връзка със следното устройство - http://spyreal.com/shop/product_info.ph ... f91b962180

Малко ядове имаха колегите, защото заради разликите в двата процесора се наложиха малки изменения в хардуената аналогова част. Както и да е - програматорът който последно дискутирах се държи мн добре и го препоръчвам на всеки.

Благодаря за навременните отзиви!!!

Пет Юли 07, 2006 12:39 am
Профил ICQ WWW
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Реших да си направя AVR910 програматора, но на различни места в мрежата дават, че се използват 90S1200, 90S2313 и някакъв tiny. Предполагам, че 90С2313 и tiny са нови версии, съвместими с 90S1200. Попаднах и на това: http://stas633.narod.ru/AVR/AVR910/Prog_AVR910.html , с добавка на FTDI е станал AVR910_USB програматор и се виждал в AVR Studio. В AVR Studio правят ли се някакви настройки за AVR910 програматора ? Всъщност как става избора кой програматор да се използва ?

Вто Юли 11, 2006 5:10 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
не съм го правил но FTDI се ползва като USB-serial конвертор. За тая цел трябва да му сложиш и драйвера за Usb-Serial . Програматорчето ти ще се вижда от AVRStudio като обикновен AVR910 програматор но ще е на виртуалния Com Port

Вто Юли 11, 2006 5:27 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
в аврстудио от меню туулс/аврпрог
стартира avrprog.exe
намира се нейде из директорията на студиото
не иска настройки, търси програматор от ком1 до ком 4, като пробва на няколко скорости на обмен
ако не намери излиза съобщение че няма закачен програматор, ако намери излиза джама на програмата

//ЕДИТ
има разлики във фъмуера на програматора в зависимост от това кой процесор се ползва. оригиналния е за 90с1200
1200 няма хардуерен уарт
фърмуера за 90с2313 би трябвало да тръгне директно на тини2313 , но не съм пробвал

Вто Юли 11, 2006 6:26 pm
Профил ICQ

Мнение ATTini
SpyReal написа:
Dobre izglejda no ima li alternativa za Windows. Pisna mi ot hilqdite distribucii na linux. Puk i softa kojto izpolzvam naj-4esto ima varianti samo za Win.
Problemut pri mene e, che smenqm ot AT90S2313 na ATTINY2313, kato nqmam koj znae kakuv opit s atmel, a soft-a kojto poddurja tozi procesor zasega sum go sreshtnal samo v AVRSTUDIO i oshte edin imashe ama neshto ne mi dopadna.
Kakto i da e, mnogo shte sum blagodaren , ako nqkoj me podseti kak da go programiram toq ATTINY. Dano hex-a e suvmestim s tozi kojto kachvah na 90S2313.

Spy , Със кой програматор записа ТТинито :?:

Чет Авг 31, 2006 9:43 pm
Профил
Аватар

Мнение 
На скоро събрах това http://pinokio3000.narod.ru/my_designs/ ... rammer.htm . Стана веднага .Доволен съм .Но продължавам да търся нещо STK500 съвместимо по USB .

Пет Сеп 01, 2006 3:04 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3