| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
А стига бе човек, какво пак измисли? Онова си ми харесва.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Ное 10, 2010 11:40 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Абе и на мен си ми харесваше, ама първо се наложи да го кърпя за да поддържа Ц++ после работа с библиотеки/архиви (ползване и компилиране на такива), после се наложи да направя система за конфигуриране щото различните проекти/клиенти почнаха да ползват различен набор от библиотеки/драйвери/конфигурации на ОС, различни платформи/процесори... а пък не върви всеки да бърника из общите сорсове и макефайлове... изтървам му края
Както и да е... то сигурно при теб повечето от тия глезотии няма да са ти нужни, но се надявам изобщо пък и да не ти пречат. Просто ако ти се наложи нещо ще го имаш, а пък ако откриеш бъг или подобриш нещо както предния път аз ще съм на далавера 
|
| Сря Ное 10, 2010 12:04 pm |
|
 |
|
fan
Ранг: Почетен член
|
Ами пращай на мен за тестове тогава, щото Цецо не се знае кога и как ще почне със задачката? 
|
| Сря Ное 10, 2010 12:31 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
ще кажа като е готово
Лошото е че все няма време.... преди си играех и документации правех, ама сега както съм затрупан с глупости, не знам дали ще стигна до документирането 
|
| Сря Ное 10, 2010 1:23 pm |
|
 |
|
egasimus
Ранг: Ориентиран
|
аз само да споделя:
http://mbed.org/cookbook/mAVRISP
и с usb код от тук и всичко е на 6. направо се родих 
|
| Вто Дек 07, 2010 5:35 pm |
|
 |
|
Цецо
|
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Дек 15, 2010 12:03 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Поръчах го на 28.09.2010, пристигна днес 22.12.2010.
http://mcu-bg.com/mcu_site/exchange/dscf8144_903.jpg
УСБ конектора е запоен в час по трудово. С21 и С22 липсват. С20 и С23 не са на мястото си, липсват и малко резистори, но работи
Има конектори и миниатюрен кварц да си го запоиш, за да ти е интересно. Не съм си играл още и нямам никакви конкретни набюдения. Сега тия дни ще си поиграя. Програмата за показване на температурата във Фаранхайт работи. Ако някой има въпроси да пита. Ако не ви се пита вижте тук:http://processors.wiki.ti.com/index.php/MSP430_LaunchPad_(MSP-EXP430G2)?DCMP=launchpad&HQS=Other+OT+launchpadwiki Платката е произведена и пакетирана Китай, след това по номера, който ми дадоха за проследяване се оказва, че пратката ми е тръгнала от Сингапур, към Холандия 1288.0 килограма, 14 пакета. След това от Холадния към България. На това му викам пътя на коприната.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Дек 22, 2010 7:17 pm |
|
 |
|
3aek
|
с $4.30 не могат да и платят само транспорта 
|
| Чет Дек 23, 2010 12:38 am |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Аз си го поръчах директно от сайта на TI, пристигна преди месец от USA с Fedex. Не знам за това но моя въобще не изглежда правен в час по трудово, пирфектен е
Иначе се зарибих по тези MSP-та, китчето е перфекто за първоначално учене, доста неща подкарах на него.
|
| Чет Дек 23, 2010 9:51 am |
|
 |
|
Цецо
|
Взех един такъв кит от жълтурите. Засега изглежда като да работи. Захраних го екрана рисува някакви шарении  Като ми остане време ще си поиграя по сериозно. Платката изглежда грамотно правена.
http://cgi.ebay.com/Development-Board-S ... 255f9882e8
|
| Пон Яну 17, 2011 7:15 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Хм това е интересно. Тоя дисплей се среща в разни китайски телефони май. Мисля че може да се купи много евтино. Можеш ли да видиш какво пише на него. Ако излезе такъв ще се види как се връзва и ще може да се ползва и в други разработки такъв дисплей.
Иначе колко излезе с доставката?
|
| Пон Яну 17, 2011 11:17 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ами дисплея е китайче от най-жълтите. Не мога да видя какво пише, щото е залепен за платката или с лепило или с двойно лепящо.
Но в ebay наистина е пълно с такива дисплеи. Контролера е ILI9320 (или нещо съвместимо), интерфейса паралелен, стандартно са с тъч, куплунга всъщност е пригоден директно за поене.
В интерес на истината, аз взех и 10 дисплея, но 2.8 инчови. ей от тия:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... K:MEWNX:IT
Седя тук и умувам как да направя някакъв примитивен стенд за да ги тествам без поене.
Дисплеите ги взех на 15$, платката 66$ и за шипинг му дадох още 15$ (DHL). Тука на митницата още 50тина лева.
Китайчето е коректно като търговец, пазарихме се и отби доста от цената. Сега остава да видя от 10 дисплея колко ще работят. Ама трябва да измисля как да ги тествам без да ги поя.
Ако ти трябва дисплейче за проби - насреща съм. Макар, че според мен кита се връзва на много прилична цена и всичко си е монтирано, ръгаш захранване и JTAG и почваш да пишеш. Има и други китове, на подобни цени.
Гледам че китайчето на демо кита е подкарало ucGUI 3.98 и работи доста сносно (смисъл бързо), предвид това, че в ST32F107 няма достатъчно РАМ за рендиране на целия екран. Сега преговарям да ми даде сорсовете, макар, че имам известни подозрения до колко ще са полезни 
|
| Вто Яну 18, 2011 11:35 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Ами то 3.98 го имаме на сорс. Що ти е китайския.
Ако ти каже какъв точно ти е дисплея ще е от полза. Мисля че около 16 долара тукашна цена излиза от китайския вариант 2-3 вида но с неясен pinout и контролер в тях. Поне на външен вид докарва да е един от тях.
В момента копам по други задачи но като видях дисплея и ми доде наум че в китайски телефони ползват такъв и се намира на прилична цена.
|
| Вто Яну 18, 2011 12:12 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
По-добре подозирай дали изобщо ги има. 
|
| Вто Яну 18, 2011 12:41 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Е нали ти казвам - знам го какъв е дисплея който се продава масово. Тоя на борда съм 99% сигурен че е същия, ама не искам да го изнасилвам да го отлепя.
Имам такива дисплеи само, че 2.8, имам и пинаута имам документацията на контролера. Ако ти трябва кажи. Излизат 20$ за единични бройки или 15$ за 10бр. Ама като са 10 отиваш на митница. Съшия китаец продава и 3.2 инчови само дисплеи, ако държиш на размера.
Относно ucGUI го имаме на сорс, да. Ама маймуняка го е портнал баш за контролера дето ми трябва и баш за дисплея дето ми трябва. Що да губя няколко дена в портване  Пък и пари му плащам, барем да изстискам каквото може от него.
|
| Вто Яну 18, 2011 1:06 pm |
|
|