Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Програмиране на М29W640 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение Програмиране на М29W640
Налага ми се да програмирам такъв чип. Имам един, който не е нов и има кратък запис в края на адресното пространство. Програматора поддържа до M29W320. Заредих файла, който ще се програмира, избрах чипа M29W320, поставих M29W640 и стартирах програмирането. Първата половина на чипа се записа коректно. Свързах старшия адресен бит към Vcc през съпротивление 1к. Заредих втората половина на файла. Идеята беше да програмирам втората половина на чипа с втората половина на файла. Тъй като имаше стар запис пуснах процедура за изтриване. По време на изтриването се получи някакво зависване на програматора и от там нататък паметта се държи неадекватно, не се опознава, грее - абе с две думи - повреди се. Защо точно се получи това - божа работа.
Поръчах нов чип - в петък ще е при мене - нов и празен. Мисля да пробвам същата процедура на запис - първо първата половина с първата половина на файла и после втората половина, като старшия адресен бит е към Vcc през 1к. В случая няма да има процедура на изтриване. Въпроса ми е - коректно ли е това, което правя? Ако приемем че паметта ще е нова ( празна и изправна ) и програматора работи коректно, дали може да се получи издънка, зааложена в начина по който правя програмирането?

Сря Окт 03, 2012 9:11 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение Re: Програмиране на М29W640
По-принцип това е стандартна практика, така че не би трябвало в това да е проблема. За всеки случай сложи малко по-голям резистор.
Какъв ти е програматора ?

Сря Окт 03, 2012 9:49 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Програмиране на М29W640
Програматора е LabTool-48

Сря Окт 03, 2012 10:33 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3 мнения ]