Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
MIFARE RFID R/W modul 13,56MHz 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран

Мнение MIFARE RFID R/W modul 13,56MHz
здравейте колеги, трябва ми помощ - тепърва ми предстои да се занимая с модул за четене и запис на 13,56MHz транспондери на базата на MIFARE. Ако някой се мъчил по проблема - нека да помогне. Дори не знам от къде да го подхвана - търсих някакви специализирани чипове, но нещо не се справям добре! Благодаря предварително!!!

Пет Фев 09, 2007 6:54 pm
Профил

Мнение Re: MIFARE RFID R/W modul 13,56MHz
Никой ли не иска да "каже" няколко думи по темата!? :(

Съб Фев 10, 2007 11:07 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение 
Използваме такива чипове на Mifare във фирмата в устройства за контрол на достъп с RFID карти. Бъди по-конкретен.. какво точно те интересува. Освен това не знам дали се намират по магазините в Бг. Ако не се лъжа ги поръчваме директно от Германия. ;)

Съб Фев 10, 2007 11:20 pm
Профил

Мнение 
lucifer написа:
Използваме такива чипове на Mifare във фирмата в устройства за контрол на достъп с RFID карти. Бъди по-конкретен.. какво точно те интересува. Освен това не знам дали се намират по магазините в Бг. Ако не се лъжа ги поръчваме директно от Германия. ;)

Проблема не е в намирането а в тяхното четене и запис! Искам да стъпя на нещо за да започна - било като елементна база (специализиран чип) и техническа документация. Подписах куп NDA-та но дали ще ми върнат нещо - божа работа. За това търся помощ! Ще съм благодарен!!!! ... пък и обичам да черпя :)

Съб Фев 10, 2007 11:25 pm
Профил

Мнение Mifare
Здравейте,
Аз преди време се бях занимавал с такива карти.
Ако ще ползваш Mifare си намери стандарт ISO14443. Там пише доста работи - не много но основни.
Аз съм работил с едни чипове на Philips MFRC500 или нещо такова беше. Поръчвахме ги от германия или от австрия, но после някъкъв грък ми се обаждаше че тои бил местният дистрибутор.
Иначе такива карти Mifare продаваха преди в комет, но за сметка на това не предлагаха чипове за тях. Сега може да са доставили.
И аз съм подписвал NDA.
Имаше доста проблеми докато ги подкарам, но тръгнаха.
За да получиш достъп до паметта трябва да направиш 6 или 7 деиствия последователно едно след друго. Не помня точно как беше. Питаш дали има карти в полето , те ти отговарятт с сериен номер , после по този сериен номер трябва да правиш заявка към картата , идентификация, казваш с кой сектор искаш да работиш, пращаш парола за този сектор и други работи имаше още и чак тогава можеш да четеш и да пишеш. има пароли за четене и пароли за четене и запис.
Има команди за работа със импулси - бързо инкрементиране и декрементиране на стоиности в паметта, без да е необходимо да четеш и после да записваш обратно стоиността - примерно пари или брои достъпи.

Ако не е тайна защо точно с Mifare си решил да се занимаваш. До колкото знам те са по скъпи от 125кХз картите и четците им са по скъпи също.
Има една българска фирма която произвежда четци за такива карти. Фаблесс мисля че се казваше , не съм търсил адрес в нета Fabless ili FAbles на 7 ми километър бяха някъде около ХИС.
И на инфинеон има такива чипове.
Има проблем с кварцовете, 13.56 трудно се намираха едно време, и ни ги правиха по поръчка. Сега не знам как е.

Съб Фев 10, 2007 11:52 pm
Профил ICQ

Мнение 
В Comet се намират кварцове на 13.56MHz

Нед Фев 11, 2007 1:56 am
Профил

Мнение 
Проблема е с намирането на документацията ... дори и ISO14443 не мога да го намеря :(. Ако някой има документация - нека помага.

Нед Фев 11, 2007 8:49 am
Профил

Мнение 
И аз го нямам ISO14443, имах го не не си го копирах и изчезна. Иначе сигурно се продава в центъра по стандартите, в интернет не съм го търсил. Има значение каква карта използваш има тип А и тип Б и стандарта им определя някъкви малко по различни съобщения за достъп до колкото помня.
Преди повече от 3 години съм се занимавал и вече не ги помня.

Нед Фев 11, 2007 12:42 pm
Профил ICQ

Мнение 
Погледни това може да ти е от полза!

http://ww1.microchip.com/downloads/en/A ... 21311b.pdf

Вто Апр 03, 2007 9:05 am
Профил

Полимекс имат техен разработен модул, които се използват в тяхната серия SmartCrypto СЕРИЯ
Говори с тях и може да ползваш техния модул.

Чет Юни 13, 2013 6:53 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Дано това ти свърши работа.

Едит: Ей заради този спамер по стари теми се подвеждаме..

Чет Юни 13, 2013 7:55 pm
Профил

fuser,
имам 2 вида ОЕМ модули по няколко броя,
едните са турски , другие китайски.
Мога да ти ги дам , ползвах ги докато се ориентирам в нещата.
В момента ползвам чип PN532 ,NXP.
За задачата ми долу горе съм се справил. По отношение на Mifare- сигурността не е на ниво за банкови услуги , пробита е (питай чичко Гугъл). Но в крайна сметка се разчита на сърверите да се справят - да минимизират загубите.
Последният модел Desfire още не е докладван за пробив, засега...

Клиентът искаше 13MHZ, защото смартфоните интегрират тази технология - и се предполага четците да обработват и самртфон като RFID. Това направление е все още в зачатък и пълно с неясноти... та така.

Зависи какво искаш да направиш - за Mifare документацията на NXP ми бе достатъчна - да направя четец и записвачка. За Desfire трябва NDA и оторизиран достъп до док-сайта .
Безплатно е , получих ги - но имаше някакви проблеми и засега не съм чел нищо. Може би по-нататък, ако ми се наложи.

Пет Юни 14, 2013 8:38 am
Профил

вярно темата била много стара :-)
е - модулите се продават наистина.

Пет Юни 14, 2013 8:40 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 13 мнения ]