Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
MIFARE NFC PN532 13.56MHz 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран

Мнение MIFARE NFC PN532 13.56MHz
Понеже видях, че има хора с опит с чипа PN532 на NXP - да попитам нещо по темата.
Ще ми се наложи да подкарам чипа в режим на емулация на карта и до колкото разбрах трябва да има допълнителен елемент в който е изнесена криптографията. Гледам, че ги има освен като чипче и в корпус на SIM карта, но от къде се сдобива човек с такава не ми е ясно. Разглеждах и снимки на китайците - слагат слот за SIM по платките и до там.
Ако някой се е борил в тази посока за емулацията и има желание да сподели малко напътствия ще съм благодарен :) Иначе теорията е едно, практиката друго.

Съб Юни 22, 2013 4:07 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: MIFARE NFC PN532 13.56MHz
Поразтърсих се и ...нищо не намерих, на сайта mifare.net има някои материали и списък с фирми... Гогле дава някои китайски резултати....Документацията споменава SmartMx карти за включване към PN532... Мисля , че най добре през сайта на NXP да попълниш въпрос към супорта - очаквам , че ще ти отговорят. Silica са нещо като водещ дистрибутор и предполагам -също ще ти отговорят ,как да вземеш мостри. Неприятното е, че NXP са твърде голям играч... :-) .
Основният проблем е - кои типове чипове са съвместими. Според мен всяка умна карта може да се закачи към PN532, доколкото пише че PN532 работи само като мост между картата и външния четец. Не видях да се споменава, че secure елементът може да играе като криптиращ копроцесор, който да помага на твоя процесор. Ако това е така - въпросът е за какво ти е въобще тази комбинация. Ако искаш твой процесор да си говори с външен четец през антената на PN532 - според мен ще трябва сам да си криптираш/организираш диалога. Което вече ми е мътна индия.
Може да разгледаш и гугъл "arduino pn532"

успех

Вто Юни 25, 2013 8:29 am
Профил

Мнение Re: MIFARE NFC PN532 13.56MHz
Пложението с картовата емулация при NFC технологията/идеологията или както там го наричат става все по кафяво. Google така са се стресирали от изпускането на контрола върху емулирането, че в последната версия на Андроид-а вече няма нормално лесен начин да пишеш такова приложение. Само с разни хакове, пачове и т.н. За капак Samsung в новия Galaxy S4 са зарязали NXP чипа и са взели по-интегрирано решение от Broadcom който обаче не подържа най-разпространените карти MIFARE 1K.
Мечтата как с телефона ще си плащаме или отваряме това онава се отдалечава за момента. Доста пари потрошиха за реклами иначе :)

Вто Юли 09, 2013 11:17 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3 мнения ]