MCP3301
Здравейте! Някой да е пускал това АЦП, интересува ме на ниво схема как се реализира. Програмно съм го пуснал, но проблема е че не отчита точно напрежението. Споделете
Аз съм пускал, ама ако искаш да му ползваш 13 те бита, трябва на Vref и на минусовия вход да подадеш 1/2 от максималното. Иначе на Vref ако подадеш максималното и на минусовия GND работи на 12 бита. Ако нямаш намерение да мериш нещо диференциално по добре ползвай 3201. Цифровия интерфейс си е добре описан май нямаше подводни камъни.
Ползвал съм го доста заедно с многовходовите му варианти- 3304. Държи се много добре, можеш да обираш грешките по трасето с диференциалния канал и да мериш мостово. Особеното му и разлика спрямо повечето други е, че семплирането на SAR-а се определя от четенето по SPI. Ta честотата да я съобразиш с възможностите му и да е близка до максималната, може би 30% по-ниска. Иначе се появяват гличове в измерванията поради разреждането на входният запомнящ кондензатор. Това АЦП поне беше с най-добри параметри и съотношение цена/качество в класа си, а и е доста удобно и с възможности за употреба.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения Вие не можете да прикачвате файл