|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:14 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 2 мнения ] |
|
ATMega16 проблем с изчитането
| Автор |
Съобщение |
|
chwor
Ранг: Минаващ
|
 ATMega16 проблем с изчитането
Нямам спомен да съм забранявал серийното програмиране, но чипа не се разпознава от програмата UNIPROF. Знае ли някой как се указва модела на контролера в тази програма, разработчика твърди че може. Кабела е елементарен за паралелен порт. Микроконтролера не се опознаваше преди и с poniprog.
И още един въпрос ако съм забранил SPI дали може да се разреши с програматор GALEP III, т.е. дали той прави паралелно програмиране?
Благодаря предварително за отговорите.
|
| Нед Яну 29, 2006 7:56 pm |
|
 |
|
chwor
Ранг: Минаващ
|
Оправих се. Грешката е моя. Понеже GALEP-a(на него бях програмирал МК-а) не беше при мен набързо бях спретнал кабелчето за паралелен порт към една универсална печатна платка с цокъл на нея за Mega-та и кварц. Обаче кварца се оказа че не съм го свързал към изводите на контролера. първия път съм го прочел, защото е бил с вътрешен генератор, но след като пуснах външния.....
Остана едно проблемче, UNIPROF-а не намира контролера, ако преди това не съм калибрирал сигналите от PONIPROG-а, а самия PONIPROG не го открива по никакъв начин.
Някой ако има идея!
|
| Пон Яну 30, 2006 12:22 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 2 мнения ] |
|