|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:24 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 LPC trace порт?
В дейта шита на LPC2134 пише, че trace порта (P1.16 - P1.25), може да се използва като GPIO. Някой пробвал ли го е? Има ли някаква уловка? Искам да го ползвам за четене/запис на данни по паралелна шина - АЦП, дисплей...
Питам защото вече веднъж се опарих от тоя порт. В дейта шита пише че има pull up резистори на тези пинове. Съответно аз понеже не ги ползвах - ги отебах висящи. Това обаче явно е валидно само ако порта е конфигуриран като trace. А когато е GPIO пиновете виснаха във въздуха.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Апр 15, 2006 12:38 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Ползвал съм TRACE порта на LPC2134 като GPIO. Вярно не като паралелен порт, не съм допирал до pull-up на тези входове и не ми е била необходима бързина. И при моите условия не съм забелязал нещо ненормално.
Предполагам че знаеш за скоростта на GPIO при първите LPC ARM7(в това число и LPC213x)?
http://groups.yahoo.com/group/lpc2000/message/4000
|
| Съб Апр 15, 2006 3:22 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Да знам, но това си е особенност на ARM архитектурата. Затова винаги съм казвал, че в това отношение издишат сериозно пред един кльощав пик например.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Апр 15, 2006 5:32 pm |
|
 |
|
3aek
|
при 2148 са вързали GPIO-то на шината за паметта и нещата са по-различно, ако си спомням добре честотата с която променяш пин е clock/4 (за всеки случай провери datasheet-a )
|
| Съб Апр 15, 2006 11:52 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|