Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Проблем с 3.3V LDO 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран

Мнение Проблем с 3.3V LDO
Здравейте,

опитвам се да захраня ENC28J60 с BA033T. BA-то съм го включил като стандартен регулатор (все едно 7805) и очаквам 3.3V на изхода му, ама там излизат повече. И с увеличаване на захранващото му напрежение, изхода му се увеличава също и няма нищо общо с 3.3V. До сега не съм слагал LDO - има ли някви разлики при свързване от стандартните регулатори? Признавам си, че не съм сложил кондензатори на вход/изход. Възможно ли е това да е проблем? Пробвах и с друг BA033T (купил съм си 5) не на платката - пак същото. Проверих pinout-а му - 1 VCC, 2 GND, 3 OUT, корпус пише TO220FP.

Благодаря!

Пет Авг 11, 2006 10:13 am
Профил ICQ YIM
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Проблем с 3.3V LDO
darkyp написа:
Здравейте,

опитвам се да захраня ENC28J60 с BA033T. BA-то съм го включил като стандартен регулатор (все едно 7805) и очаквам 3.3V на изхода му, ама там излизат повече. И с увеличаване на захранващото му напрежение, изхода му се увеличава също и няма нищо общо с 3.3V. До сега не съм слагал LDO - има ли някви разлики при свързване от стандартните регулатори? Признавам си, че не съм сложил кондензатори на вход/изход. Възможно ли е това да е проблем? Пробвах и с друг BA033T (купил съм си 5) не на платката - пак същото. Проверих pinout-а му - 1 VCC, 2 GND, 3 OUT, корпус пише TO220FP.

Благодаря!

Нормално... :wink:
Те хората пишат по даташиитовете да се слагат кондензатори само да се намират на работа... :roll: :idea:

И все пак ако искаш 3.3v на изхода сложи кондензатори. :D

Пет Авг 11, 2006 10:29 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Осигури му товар поне 7 мА.

Пет Авг 11, 2006 12:14 pm
Профил ICQ

Мнение 
bateAz написа:

благодаря, довечера ще пробвам. не поставям под съмнение това което казваш и знанията ти за това питам просто от интерес, че да знам и друг път къде да търся - това в даташийта ли го прочете или е от опита ти?

Пет Авг 11, 2006 1:53 pm
Профил ICQ YIM
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист
Аватар

Мнение Re: Проблем с 3.3V LDO
darkyp написа:
...

Без товар няма да стане, требе да сложиш кондензатори :).

Пет Авг 11, 2006 2:12 pm
Профил

Мнение 
darkyp написа:
bateAz написа:

благодаря, довечера ще пробвам. не поставям под съмнение това което казваш и знанията ти за това питам просто от интерес, че да знам и друг път къде да търся - това в даташийта ли го прочете или е от опита ти?

Без да навлизам в теорията(то толкоз и , я знам де :roll: ) стабилизаторите са "усилватели" които ако нямат "С" и то Неелектролитни на вход,изход,почват да се самовъзбуждат и бълват глупости на изхода

Пет Авг 11, 2006 9:31 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
специално BA033T работи и без кондензатори ,макар че е задължително да се сложат както си пише. Без товар също. По скоро си объркал свързването. Погледни пак как си го вързал.

Пет Авг 11, 2006 9:41 pm
Профил

Мнение Благодаря, следваща стъпка...
Nikola Kirov написа:
специално BA033T работи и без кондензатори ,макар че е задължително да се сложат както си пише. Без товар също. По скоро си объркал свързването. Погледни пак как си го вързал.

абе и аз така си мислех, ама като сложих кондензатор на изхода, и се оправи. благодаря на всички за помощта! възможно ли е да съм предобрил twisted pair интерфейса на ENC-а като съм пробвал преди да сложа кондензатор? Регистрите (E, MA, MI, PHY) и буферната памет му работят, но не мога да ъп-на интерфейса. Ако експлицитно го ъп-на през PHCON2 единия светодиод светва, но отново другата страна не ми индицира наличие на връзка. За експериментите ползвам: от страна на ПЦ-то USB NIC който съм пробвал и работи с друго PC със същия кроснат кабел с който връзвам ENC-а. ENC-а го управлявам с моя програма на Delphi и LPT-то под WinXP. За конектор на ENC-а ползвам от комет RJ45 с вграден траф. Ако съм излязъл от тамата на този топик, моля да ме извините, ще преместя последното питане в нов.

Благодарности!

Съб Авг 12, 2006 9:17 am
Профил ICQ YIM
Аватар

Мнение 
Странно. Веднъж бях пуснал такъв без никакви кондензатори и си тръгна. Просто още не ги бях наситил на платката.

Съб Авг 12, 2006 11:39 am
Профил

Мнение 
относно проблема ми с ENC-а - нещо лоша спойка при ferrite bead-а. оправи се.

Пон Авг 14, 2006 8:10 am
Профил ICQ YIM
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 10 мнения ]