Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
проблем с AM-HRRx-433MHz 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран

Мнение проблем с AM-HRRx-433MHz
някой да е ползвал този АМ приемник на 433,92МНz - от Комет? Свързал съм го директно към PIC16F628A, но имам проблеми с изхода на АМ приемника - 0 /нулата/ му е повдигната с 0,7V. Смених няколко и на изхода имах нива измерени с цифров осцилоскоп от 0,65 до 0,8 волта. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем и го е решил - нека помогне! Утре ще опитам да сложа транзисторен повторител или ще се опитам да натоваря изхода на приемника с няколко килоома съпротивление. Този проблем го открих когато се опитах да сложа интегрираща верига на изхода за да филтрирам острите пикове от случайните смущения.

Чет Авг 17, 2006 8:46 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Ако свържеш последователно на сигнала диод ще "утрепеш" 0.6-0.7 V. Имал съм случки , където този елементарен трик е вършил работа. Успех! :lol:

Пет Авг 18, 2006 8:20 am
Профил ICQ

Мнение 
твърде неуспешно колега ... тотално ми се запуши диода и нивото на входа на контролера стана 5 волта :) слагах резистор като товар, но ... и така не става! Ако е много малък резистора - "високото ниво", демек единицата, ми е много ниско! Общо взето ще се наложи повторител :)

Пет Авг 18, 2006 11:18 am
Профил
Аватар

Мнение 
fuser написа:
твърде неуспешно колега ... тотално ми се запуши диода и нивото на входа на контролера стана 5 волта :) слагах резистор като товар, но ... и така не става! Ако е много малък резистора - "високото ниво", демек единицата, ми е много ниско! Общо взето ще се наложи повторител :)

A бе пич, как успявате да си ги генерирате тези проблеми? На мене трудно ми се удава. :lol:
С какъв вход товариш изхода на приемника? Да не е някой архаичен TTL с половин ампер входен ток? Опитай с тригери на Шмид, най-добре с 74HC14 (по два последователно! ) или 74HC244. Те гарантирано приемат до 1.0 - 1.1 волта като логическа "0". Не се засягай, ама да не си пропуснал някоя маса?

Пет Авг 18, 2006 11:24 am
Профил ICQ

Мнение 
A бе пич, как успявате да си ги генерирате тези проблеми? На мене трудно ми се удава. :lol:
С какъв вход товариш изхода на приемника? Да не е някой архаичен TTL с половин ампер входен ток? Опитай с тригери на Шмид, най-добре с 74HC14 (по два последователно! ) или 74HC244. Те гарантирано приемат до 1.0 - 1.1 волта като логическа "0". Не се засягай, ама да не си пропуснал някоя маса?[/quote]

Проблема е , ча ако се случи нещо гадно - то ще се случи точно на мен. Ползвам стандартен приемник на керамична подложка-АМ на 433,9 мегахерца. Изхода му го пускам директно към контролера. Проблема е, че изхода на този приемник се клати от 0,7 до 4 волта. От тук и на-малките смущения скапват пейзажа. Другият проблем който възниква е, че на платката не мога да сложа интегрална схема като буфер - няма място!!! Сега му сложих инвертор - най-обикновен ... с един обратен транзистор. Нивата заспаха - 0 и 5 волта. Сега остана да пооправя софта за да не слагам още един инвертор - и без друго няма къде да го туря :)

Пет Авг 18, 2006 12:08 pm
Профил

Мнение 
Цитат" Да не е някой архаичен TTL с половин ампер входен ток? "

Сега му сложих инвертор - най-обикновен ... с един обратен транзистор. Нивата заспаха - 0 и 5 волта. Сега остана да пооправя софта за да не слагам още един инвертор - и без друго няма къде да го туря :)[/quote]

Ами Батето добре ти е казал-имаш голям входен ток. С този транзистор успешно си го дал на маса,колега

Пет Авг 18, 2006 1:04 pm
Профил ICQ

Мнение 
mitko_el написа:
Цитат" Да не е някой архаичен TTL с половин ампер входен ток? "

Сега му сложих инвертор - най-обикновен ... с един обратен транзистор. Нивата заспаха - 0 и 5 волта. Сега остана да пооправя софта за да не слагам още един инвертор - и без друго няма къде да го туря :)

Ами Батето добре ти е казал-имаш голям входен ток. С този транзистор успешно си го дал на маса,колега[/quote]

Е от къде тоз големият входен ток???? Вързвам го директно на PICa - RB0. То и да го оставя свободен изхода на приемника - все тая нулата ми е 0,7 а единицата 3,8-4 волта

Пет Авг 18, 2006 1:22 pm
Профил

Мнение 
Тази "0" ако е 0.7 V ,ще отпуши и транзистора с които си "решил"проблема.

Пет Авг 18, 2006 1:40 pm
Профил ICQ

Мнение 
mitko_el написа:
Тази "0" ако е 0.7 V ,ще отпуши и транзистора с които си "решил"проблема.

не го отпушва!!! нали все пак минава през 10к резистор!

Пет Авг 18, 2006 2:38 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 9 мнения ]