| Автор |
Съобщение |
|
satanasov
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Нед Фев 25, 2007 3:10 pm Мнения: 47 Местоположение: София
|
 Въпросче за Power Over Ethernet (POE)
Здравейте!
Искам да запитам някой има ли идея как да използвам захранването "Power Over Ethernet" което се предлага от някои LAN, НО всъщност дилемата е че устройството няма нужда от Ethernet, а само искам да си хвана захранване без да има трафчета със средна точка и без да преча на комуникацията между устройствата в двата края на кабела? За сега на първа гледка си мисля за някакво решение с диоди, ама още не съм го обмислил дали ще работи!
П.П. Става дума за захранването което върви по линиите за данни, а не за това по свободните двойки!
_________________ Практиката започва там, където теорията свършва!
|
| Сря Мар 07, 2007 9:58 am |
|
 |
|
valioman
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 5:07 pm Мнения: 813 Местоположение: Сливен
|
 Re: Въпросче за Power Over Ethernet (POE)
Еми то хубаво си го замислил с диоди ама..... колко ще консумираш?
Ако ти е големичка консумацията със сигурност ще клекнат нивата а от там и ако разстоянието между устройствата дето си се закачил е голямо със сигурност ще влияеш .
|
| Сря Мар 07, 2007 10:25 am |
|
 |
|
satanasov
|
Ами няколко вата, но със сигурност е напълно в рамките на стандарта за PoE! Мен съмненията ми са свързани с това дали няма да падне скоростта по линията, да има повече грешки и т.н (производителност), поради включването на допълнителни елементи към линията!
|
| Сря Мар 07, 2007 10:51 am |
|
 |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
не ти разбрах точно въпроса...
към какъв LAN ще свързваш твоето устройство? квартален или ...?
ако е към квартален (на провайдера ти) - там никой не спазва никакви стандарти. дори е опасно в някои случаи (има хора, дето пускат 110 или дори 220V по жиците). ако изобщо стига нещо до тебе...
ако искаш да си го направиш ти в офиса, или вече имаш оборудване с инжектори - това е друг въпрос
но трябва да се почете малко, защото стандарта е един, ама различните производители са го прочели по различен начин.
ако трябва да го направиш както трябва, ще ти трябва двойка специализирани чипове.
реално, това си е хардуерен протокол и не е толкова просто.
независимо от това, с едни диоди може да постигнеш резултат, стига да не ти пука за съвместимост.
дали ще пречиш на комуниацията?
също зависи от скоростта на обмен. на 10 надали ще повлияеш. на 100 е почти сигурно, че с обикновени диоди ще нарушиш сигнала, на 1000 няма как да стане. също зависи и от вида на суича, вида и дължината на кабелите и т.н.
|
| Сря Мар 07, 2007 12:33 pm |
|
 |
|
satanasov
|
Това нещо ще се ползва извън България и поръчителя твърди че стандартa е спазен на 100% и всичко е изградено с Cisco! По принцип в устройството си има чип за PoE, ама при първоначално включване и в режим Bypass едно реле откача куплунга RJ45 от PoE стабилизатора! Целта ми всъщност е в тези моменти някакси да байпасирам релето само по PoE за да може захранването да си работи без да преча на мрежата да работи нормално! Вероятно говорим за мрежа на 100 Mbps!
PoE e realizirano s TPS23750!
|
| Сря Мар 07, 2007 1:15 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
не разбирам за какво е релето и кой го командва?
за да се закачиш към PoE си има протокол и TPS го реализира (виж му "APPLICATION INFORMATION").
ако някой се меси в процеса преди TPS, трябва да се махне (релето)
друг момент:
навсякъде отвеждането от сигналните чифтове по стандарт е с трафче, като PHY-то трябва да е наблизо (до 5см).
отвеждане направо с диоди ще скапе сигнала, защото ще разсъгласува линията, а и не се допуска от стандарта.
|
| Сря Мар 07, 2007 2:02 pm |
|
 |
|
satanasov
|
Явно притесненията ми за сигнала не са напразни!
А какво би се случило ако направя отвеждането с трафче, но при условие че то се явява трето на Ethernet линията! Това съвсем ми изглежда невъзможно май! На единия чифт ще има два ресивъра и един трансмитер, ама на другия ще станат два трансмитера и един ресивър, а за съгласуване да не говорим! Ялова работа...  !
|
| Сря Мар 07, 2007 2:11 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ъхъ  няма да стане
|
| Сря Мар 07, 2007 2:54 pm |
|