Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
малко помощ за P8255A? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение малко помощ за P8255A?
Здравейте! Надявам се тук да открия хора с познания в старите машини :D Боря се с едно устройство в което подозрението ми падна върху PPI-а P8255A. Реших да го сменя, но това се оказа голям проблем - липса навсякаде. Само Farnell предлагат някаква алтернатива... в краен случай. Та ми попадна един CM602P и силно подозирам че ще ми свърши работа. Все пак ми се иска да попитам дали някой от вас не си е имал вземане-даване с толкова нещо? не можах да открия datasheet никаде за CM-а, може би някои стар справочник в някои ваш архив? :) ще се радвам на всякаква информация по въпроса.

Чет Юли 31, 2008 11:08 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Има го в http://pasatbg.com ;)

Чет Юли 31, 2008 12:05 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
CM602P не е аналог на 8255A , като функции да но не и като пинове и регистри.

Чет Юли 31, 2008 12:14 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Имам една стара книга в университета: Микропроцесорна система СМ600. Вътре има данни за СМ602, не знам дали е същото като СМ602Р обаче. Ето ти първите 2 страници. Ако си във Варна, може да ти дам книжката да си я копираш или прочетеш. Ако ли не може да ти сканирам страниците, но са 20тина, и ще си ходя тази седмица, така че със сканирането чак понеделник.

P.S. Голям тормоз с тази картинка, неще и неще да се ъплоадне. Ето е я архивирана.

Прикачени файлове:
Graphic1a.zip [943.63 KiB]
190 пъти
Чет Юли 31, 2008 3:32 pm
Профил

Мнение 
благодарство хора! помогнахте :) всъщност тия от пасат-а доставят в пловдив през Кузмов, но като бях при тях ми казаха че нямали даже и на склад. След отговора на Ки4о издирих телефона за контакти на пасат в плд и ... о,чудо, онези от кузмов се усетиха че всъщност можели да го доставят! хубави момиченца са ама не винаги знаят за какво са там.... а, GTN, благодаря за опита :)

Чет Юли 31, 2008 6:58 pm
Профил WWW
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
8255 го имаше в доста касови апарати на Оргтехника. В сервиз за касови апарати не може да не намериш.

Пет Авг 01, 2008 10:11 am
Профил ICQ

Мнение 
Имам такова животно! Кажи къде да ти го пратя по Спиди/Еконт ? Май и описание мога да изровя,от едни дърти книжки(ако не съм ги затрил)-"Направете сами микрокомпютър"

Нед Авг 03, 2008 11:20 pm
Профил ICQ

Мнение 
благодаря за предложението mitko_el, но вече се сдобих с въпросния динозавър :) е оказа се че и цялата платка на която се намира да я сменя пак не помага, кофти диагноза... както и да е, борбата може да се поднови някой ден. Аман от бараки трябва да кажа и с риск да оспамя собствената си тема: НЯМА ЛИ КОЙ ДА ОБЯСНИ НА ТИЯ ХОРА ЧЕ БИЗНЕС С УМИРАЩИ МАШИНИ КОЙТО СА МИ НАБОРИ НЕ СЕ ПРАВИ? Тва го има само в бг, може би и в африка...

Вто Авг 05, 2008 11:45 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
head_up написа:
НЯМА ЛИ КОЙ ДА ОБЯСНИ НА ТИЯ ХОРА ЧЕ БИЗНЕС С УМИРАЩИ МАШИНИ КОЙТО СА МИ НАБОРИ НЕ СЕ ПРАВИ? Тва го има само в бг, може би и в африка...

И в "Занзибар", моето момче, и навсякъде по света. Ако ремонтът на старата (и "добра") техника ти струва далеч по-малко от закупуването на нова ще я ремонтираш естествено. Да вземеш да си вдигнеш тарифата щото:
- щом си се справил с това си майстор (май),
- за майсторлъка се съди и по взетите пари,
- има и следното: като го видиш с какъв чаркалак е отсичаш: това не се поправя!... Момент да видя дали не е нещо елементарно.... И ако не е очевадно казваш,че няма резервни части и няма да съжаляваш.

-------
Извън темата, случайно попаднах на това, какво се изисква да познават БЪДЕЩИТЕ БГ микропроцесорчици: http://www.tu-varna.bg/tu-varnaee/image ... ehnika.doc
Амии, бутнете ме от сън и ще го взема ш*бания изпит щото е от мойто време и щото май не е за инжинери...

Вто Авг 05, 2008 9:02 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 9 мнения ]