| Автор |
Съобщение |
|
kukata
Ранг: Минаващ
|
 Програматор (PicProgrammer LV)
Въпросът ми е:
Някой закупувал ли е това чудо,и знае ли кои схеми къде по ред на слотовете се слагат?
Засега само ядове имим с него.Тоя LPT Ли ми е ограничен заради XP-то програматора ли е дроп или аз не слагам схемите вярно не знам
Ама е много зле работата.Някои ползвал ли го е.Да обясни тук там.Пробвах то със всички пограматопни софтуери дето знам
не чете ни пише "uneble to write in mem 0h" има го и със ZIF цокъл само че маи крачетата се вроят обратно.Знам ли.
Само знам че се набутах 46 лв щото е толкоз тука в Бургас
|
| Вто Юни 24, 2008 3:31 am |
|
 |
|
Ки4о
Ранг: Форумен бог
|
Това прилича на ProPic2
|
| Вто Юни 24, 2008 9:26 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Добре бе хора, на колко си оценявате нервната система?
Колко струва туй нещо?
Щото това струва 65$ и е развойно средство -
http://home.comet.bg/new/Comet%20Tool_Promo_1(1).pdf
Това на снимаката има смисъл само ако човек дращи някакви антики.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Юни 24, 2008 10:43 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
@kukata:
1. Пий една студена вода (може и бира). За чий ... ти е този програматор? Ако все пак ти трябва точно такъв - да се беше обадил да ти подаря моя (ако го открия).
2. Слушай Цецо и си купи едно ICD 2 LE.
3. Ако искаш да постигнеш някакъв напредък забрави за Ф84
|
| Вто Юни 24, 2008 12:04 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
С тази антика и 18 серия може да се програмира 
|
| Вто Юни 24, 2008 12:21 pm |
|
 |
|
kukata
Ранг: Минаващ
|
а някянъв съвет за някой доста функционален и не много скъп някой да каже
а за програматора сега какво да го хвърлям ли.  някой не може ли да даде идея за някакво решение 
|
| Вто Юни 24, 2008 1:35 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
Из форума има много писано по тази тема.Като софт за програматора си потърси WinPIC и ICprog.Може да програмираш ПИК с него - всичко опира до желание и време.
|
| Вто Юни 24, 2008 1:52 pm |
|
 |
|
Zeus
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
Аз в няколко поста вече препоръчах PicKit2. Провери в comet.bg. Доволен съм от него и не е скъп. Ползваш го и като дебъгер. Работиш направо в средата на MPLab - не ти трябват други програми, макар че с него си идва и програма за запис в чиповете.
А стария не го изхвърляй. Аз работих със същия и като ми се бъгна firmware-то на PicKit2, с него го препрограмирах.
Ще видиш с времето колко по-лесно е да програмираш чиповете директно на платката без да ги сваляш. А и захранване няма да ти трябва докато тестващ платката (стига да не дърпа големи мощности), защото се захранва от УСБ-то
|
| Вто Юни 24, 2008 2:08 pm |
|
 |
|
Цецо
|
В тоя ред на мисли някой на ясно ли е с разликата между:
1. ICD 2 LE
2. PicKit2
3. ICD 2 (конвенционалния модел).
Функционално ми мязат еднакви.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Юни 24, 2008 3:21 pm |
|
 |
|
rumen65
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Чет Окт 06, 2005 2:06 pm Мнения: 194 Местоположение: Sofia
|
ICD 2 LE е стандартен ICD2 без RS232 и ключове за захранване - от него не можеш да пускаш захранване към таргета, а той се храни от USB. Поне така съм разбрал по описанието което дава microchip. Всичко останало е същото като ICD 2.
PicKit2 е съвсем различен като схемотехника, само с един процесор 18F2550, може да програмира с неговата си програма, почти всичко на microchip, процесори, памети, кодери за динамичен код, но все още не дебъгва всичко, във всяка версия на Mplab добавят нови.
|
| Вто Юни 24, 2008 4:11 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Аха. Е начи вариант 1, си остава оптимален....
Интересното е че на страницата на Микрочип това нещо не съществува  Явно е нещо специално за нашия бедничък пазар. Е това е то политика насочена към малките.
|
| Вто Юни 24, 2008 4:15 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Може да го ползваш, но за развой е гърч и затова не само аз препоръчвам ICD.
Не е задължително да го изхвърляш. Просто провери захранващите напрежения, към кои изводи на цокъла отиват Vpp, Vdd, clock и data и това ще те ориентира как да закачиш проца.
Купи си ICD 2 LE и толкова.
|
| Вто Юни 24, 2008 4:29 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
PICKit2, като цена е доста по-евтино от ICD 2, като бързина е значително по-бързо, има екстри, които ICD 2 ги няма. Много съм по-доволен от PICKit2, отколкото от ICD 2.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Юни 24, 2008 5:57 pm |
|
 |
|
Zeus
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
Ако и CCS пуснат пач да го разпознава и да си дебъгвам в неговата среда, ще е върхът!
|
| Вто Юни 24, 2008 6:33 pm |
|
 |
|
fan
|
Здравей , "kukata" ! По конкретно зададения ти въпрос, мога да споделя ,че този програматор работи много добре с WinPic800. За положението върху на конкретния чип ,който се програмира използвай ProPic2 софтуера за еталон. Понеже той е основата за хардуерната част. В ProPic2 има картинки на разположението върху ZIF цокъла на съответния микроконтролер. Използвай google за търсене на така, изброените софтуери.
При конфигуриране на типа на програматора при WinPic800 в Settings-> Hardware използваш конфигурацията в прикрепения фаил. Програматора работи много добе! Има проблем единствено в софта при програмиране на някои микроконтролери от 18- та серия! И накрая, на забравяй, че има едно микропревключвателче използвай го при проблем с програмирането на някои от микроконтролерите. Успех!
|
| Вто Юни 24, 2008 8:34 pm |
|
|