| Автор |
Съобщение |
|
VDL
Ранг: Минаващ
|
 Прогонване на гризачи с MCU
Здравейте,
Искам да си направя устройство за прогонване на гризачи, използвайки MCU, но не съм много наясно какъв точно трябва да е звуковия спектър. Ако някой има информация или линкове към литература, ще се радвам да я предостави.
п.с. Все пак трябва да сме хуманни към животните 
|
| Чет Авг 28, 2008 9:27 pm |
|
 |
|
head_up
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
погледни в раздела "Електроника, електротехника и механика" там има една тема в момента тъкмо като за случая (къртицата...). Да не останеш разочерован де...
|
| Чет Авг 28, 2008 11:47 pm |
|
 |
|
kiiid
Ранг: Почетен член
|
Аз пък исках да си направя устройство за "прогонване на MCU-та с гризач" обаче пустия му гризач не ги харесва на вкус 
|
| Пет Авг 29, 2008 2:44 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
VDL пробвай с котка.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пет Авг 29, 2008 2:59 am |
|
 |
|
WDW
Ранг: Популярен
|
И кучето върши работа ! 
_________________ Сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ...
|
| Пет Авг 29, 2008 11:13 am |
|
 |
|
bongo-bongo
Ранг: Почетен член
|
Пишеш на капака какво прави устройството и гризачите ще изпукат от смях.
Едно време имаше някакви с ултразвук, на село твърдяха че действат ама не и 100%.
Руснаците имаха по-ефикасна модификация с електромагнитно поле - ограждаш мястото с намотка. Пречело им на ориентацията.
Бях чувал и за записани стенания на измъчван плъх.
Т.е. виж при руснаците. Обаче ако устройствата наистина вършеха работа защо не пробиха? Пък ако питаш мен повече биха пречили на котката/кучето...
Навремето баба ми пъхаше в дупките лепкави бодили - вършеха работа. Обаче с напредъка на технологията: посипваш пикове по пода. На гризачите няма никак да им е приятно да се бодат на тези дяволи.
_________________ Тя простотията по хората ходи
|
| Пет Авг 29, 2008 12:46 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Преди време в едно списание имаше схема на такова устройство. Не си спомням на каква честота излъчваше, но пишеше, че създавало чувство на досада у гризачите. Имаше и уточнение, че устройството не става за прогонване от помещения в които има храна. Защото гладът е по-силен от досадата.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Пет Авг 29, 2008 1:42 pm |
|
 |
|
VDL
Ранг: Минаващ
|
Всъщност става въпрос за прогонване на гризачи с магнитно поле. Поне така пише на опаковката на такова устройство продавано в един от хипермаркетите от типа - направи си сам (прак.....). Съдейки по теглото му смятам, че вътре няма нищо, но пък една колежка каза че са си купили и върши работа. Все още смятам, че може да се направи интелигентно устройство но с MCU. Въпросът е да се изясни принципа.
|
| Съб Сеп 20, 2008 11:37 pm |
|
|