|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:24 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Nikola Kirov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
 Графично LCD на Samsung
Попадна ми един такъв дисплей,но нищо не можах да открия за него.
Дисплея е на Samsung модела е UG-25D02 или HK333 94V0.
Направен е с 7 броя KS0104 i edin M5298 na OKI.
Някой срещал ли е такъв дисплей. Някаква документация за него?
Или поне пдф за KS0104
ето и снимки съм му направил.
|
| Пон Май 16, 2005 9:13 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ами изглежда ми много старо. Окито му намерих описание, ако искаш ще ти го метна. KS0104 е много стар чип. Видях в нета че KS0105 e 32 колони, а КС108 е 64 колони. С последния са изпълнени повечето евтини 128х64 дисплеи. Начи тоя требе да е нещо от тоя сорт. Но нищо не намерих за него.
Блъскам съм редовно главата с графични дисплеи. Прави впечатление че документацията винаги е много скромна. Почти никаква да не кажем. И то това е за такива които са в пройзводство. А съм опитвал да намеря за по-стари и винаги удрям на камък. Предполагам е защото повечето пройзводители на дисплеи работят директно с крайния клиент, с много бройки и не намират за нужно да се отчитат с документация за общо ползване. Aко напишеш едно сърцераздирателно писмо на супорта на Samsung (отдела за полупроводници) сигурно ще ти помогнат. Ама незнам дали си заслужава човек да се бъхти с нещо толкова старо.
Аз имам един такъв дисплеи много стар, голям е две педи на една педя, дето на времето(повече от 15 години) сигурно е струвал стотици, ако не и хиляда долара, ама сега за нищо не става. Ни документация, нито идея как се управлява. А и за кво ми е като е една броика.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Май 17, 2005 9:59 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Ето документация, само че е за KS0104B. Дано ти свърши работа.
|
| Вто Май 17, 2005 2:15 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|