Регистриран на: Вто Май 05, 2009 10:38 am Мнения: 4 Местоположение: Русе
Предложете ми интерфейс....
Дааа
Явно с предната си тема за rumen съм предизвикал интерес затова сега ще обясня какво точно ми трябва.
Не съм специалист в областа но мисля че имам доста познания по електроника хард и софтуер.Основно си занимавам с доста по хардуерни неща-машиностроене и преработка на пластмаси.Та понеже кризата яко ме удари продажбите ми намаляха с 98% ми остана ми остана много своводно време и сега правя неща които винаги съм искал да направя но никога не ми е остгавало време/е то пък пари сега няма, ама то с пари всеки може/
Та по въпросът за контролерите :
Трябва ми интерфейс с който да управлявам 10 хидравлични вентила-10 изхода, 1 пропорционален вентил -аналогов изход 0-10в още по добре 0-24в и да чета 12 входа -цифрови. това нещо искам да го управлявам с PC под линукс например rs 232 или нещо друго. бързодействието на цялата система тръбва да е от порядъка на 1/10 sec.
Отначало мислех да сложа някой PLС контролер ,но реших да направя PC базина система.
Това е в общи линии.Ако имате предложения отворен съм за всякакви.
Тия неща обикновено са или на MODBUS (което е протокол на RS485) или на CAN.
Ако пък е да контролираш нещо от PC пробвай с един Labjack. Аз с Labjack U12 съм правил прототип на нещо още преди да стане на контролер и софта под Windows бачкаше доста добре. Предполагам че и с линукса ще е така.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения Вие не можете да прикачвате файл