Въх, аз да търся явната издънка по схемата не прочетох коментара - имало обратна връзка
IBM : "Тия вибрации са софтуерно направени... са част от общия алгоритъм ... Ако докосна с пръсти клемите на "проблемният двигател" - работи... капацитет ли му добавям що ли ?"
От четковите двигатели хвърчат искри (макар и не винаги забележими) а това си е широкодиапазонен източник на смущения. Затова обикновено вътре им слагат някакъв LC филтър който май липсва при HIGH TORQUE.
Обаче с филтър или не устройството ти трябва да бачка - топологията на платката точно сега няма да я оправим обаче: гледай масите да са солидни и с дървовидна структура (може да разделиш слабосигналната от силовата, че дори да шляпнеш няколкоомен резистор между тях, т.е. към масата за проца), на входовете да имаш RC филтри, напр. 100Ома/470пФ или по-големи - не ти знам датчиците.
Отделно: макс. близо до клемите на двигателя трябва да сложиш LC филтри - 2xL издържащи на ампеража и 10-100нФ свързани към корпуса. Друго е ако можеш да замасиш корпуса - едното LC отпада. На изхода също е желателно да сложиш LC филтър за да не цапаш.
Обаче номерът с докосването на пръстите ми набива в главата само едно: кофти маса на датчик или направо скъсана жица.
И пак не стана напълно ясно: ползваш ли ШИМ или само Вкл/Изкл или друг трик?