|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:47 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Аnt???
Тоя Ant някой пипна ли го вече да сподели впечатления?
http://www.thisisant.com/technology
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Апр 20, 2010 7:13 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
аз от 100 години му се точа, ама явно не ми е писано да правя проект с радио в тоя живот
Само по документация на мен ми изглежда доста хитро....
|
| Вто Апр 20, 2010 8:24 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Колкото повече се занимавам с RF мрежи, толкова повече си давам сметка, че това е доста сложна материя и определено не е работа за сам човек (или малък екип). Да не говорим и за необходимото оборудване и тестовата "установка" където ще се тества една такава система или дори само функционалността на радио протокола ... Дори само тестването и симулирането на "обкръжение", генериране на смущаващи въздействия на система с 15-20 устройства си е цяла наука ... Да не говорим за дефинирането на аджилитито и критериите за него съобразени с консумацията, латентността и надежността на радио връзката между устройствата ...
Другият извод до който стигам е, че колкото по-унивресално е едно нещо - толкова по-малко работа върши за решаването на конкретен проблем ... От къстъм решение "скроено" спецялно за решаването на даден проблем "по убаво нема" ...
Е, ако става въпрос за някакво любителсно изпълнение без особенни изисквания за надежност, оптималност и без покриване на радио-стандарти - универсалните решения са направо чудесни ... Зависи кой за какво мисли да ги използва ...
|
| Сря Апр 21, 2010 12:04 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
О аз не мисля да пробивам стената с глава. Ако ще ползвам - ще е готови техни модули с антените и пр. гадости. Нещо готово дето да лепна и да го гледам като черна кутия, без да се задълбавам много в RF науките.
В случая на мен ми трябва да изградя една мрежа от един Host и няколко датчика.
Но чета, чета и нещо не мога да се ориентирам - какво ми дават те като фирмуер в тия модули и какво се иска от мен. Това серийна комуникация ли е, регистратор на евенти ли е.... Гледам че имат и някакъв скриптов език, ама дават ли ми го, купувам ли го....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Апр 21, 2010 1:36 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Цецо, при нас ги ползват. Закачат на един пациент няколко алселерометъра, комбинирани с АНТ интерфейс и събират данни за 24 часа например - доколкото знам засега нямат проблеми. Но колегата се занимава с тях, а той не е много разговорлив...Иначе от около 1-2 години ги ползват.
|
| Съб Май 08, 2010 7:25 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|