Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Няколко въпроса и едно предложение 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Няколко въпроса и едно предложение
Пъво имам едно предложение. Гледам че доста колеги питат къде да качат някоя схемка програма или нещо такова.

http://www.mcu.cz/atm/index.php?directi ... sersFiles&

Това е upload menager с лимит 10 Mb. Иска да си направиш регистрация и всичко е ОК. Ползват го много малко хора и няма проблем с трафика. Преди имаше възможност да си правиш своя директория и аз съм направил тогава една - Telesyst.
Ako някои иска да качи нещо за всички може да го ъплоадва там и в съобщението да даде линк към него.

А и изобщо има и интересни неща качени там,който има време може да го поразгледа по сериозно.

Имам въпрос за DSP на TI. Kak стои въпроса с доставката им в Бългаия и за какви цени става дума.
Също и въпрос 16 битовите микроконтролери на Philips. Предлагат ли се в България, как са им цените,изобщо струва ли си човек да се занимава с тях.

Нед Окт 31, 2004 9:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
За TI - май само Акерман. Лошото е че товарят бая за малки бройки. Мен ми дават неща на 3х цена. Ама за развой се ядва.

TI - имат един много гаден навик. Значи имат си продукция която е за публичен достъп - една час от DSP-та е в тая графа. Но голяма част от продукцията им просто няма как да я пипнеш. Ако не си им интересен като клиент, просто нямаш достъп до нея. Нито дистрибутори, нито директен контакт могат да ти помогнат. Така седи въпроса с някой DSP-та, АРМ микроконтролерите им и др. Продават си ги на некви големи автомобилни (предимно) фирми и тва е. Общо взето според мен номера е следния - като си харесаш нещо проверяваш дали се предлага от световните каталозаджии - Farnell (там много TI няма), Arrow, Future electronics, DigiKey, Akerman, Macro group. Ако го има там, начи е сравнително достъпно и можеш вече да се огледаш за по-ниска цена. TI са особенна фирма в това отношение. Това на семинарите на Акерман съм го чувал. Просто такава им е политиката - имат си гама за нас и гама за големите (спомена се че големи е над 10000 парчета).

За Philips нищо не знам. Аз си бях харесал ARM ядрото, ама се оказа че и то не е лесно за намиране. Но май все пак може.

Пон Ное 01, 2004 12:52 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ееее 10 хил ...... и аз не мога да ги излъжа .. това на година ли ...... тъкмо ми беше хрумнало за едни протоколни конвертори да гопозлвам .... но така или наче тая цифра е недостижима ... 2-3 хил най много годишно .... иначе мислех точно някой от по сериозните им 470-та серия да позлвам ..т рябва да видя къде акквоима в по малки количества .....

Пон Ное 01, 2004 1:46 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3 мнения ]