|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 7:34 pm
Съвсем (е, почти) универсална станция за запояване.
| Автор |
Съобщение |
|
sparkybg
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
 Re: Съвсем (е, почти) универсална станция за запояване.
3V
На мен ми е все тая жълто или зелено. Само дето в сайта на WINSTAR виждам само жълто и бяло, за варианта, който ни интересува.
Дистрибутора не може ли да ти даде някакви чаршафи, да разгледаме?
|
| Вто Ное 25, 2014 3:55 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
питам веднага, предполагам няма по-дълги чаршафи от тая една страница която я има навсякъде?
|
| Вто Ное 25, 2014 4:01 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
В Texim си има съвсем истински чаршаф. Горе бях дал линк даже.
|
| Вто Ное 25, 2014 4:32 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
да, е нищо и аз питах - щото на оригиналната страница са само 1 страничка май, да видим какво ще ми отговорят. сега си тръгвам, че ми нещо ми дойде в повече
|
| Вто Ное 25, 2014 5:15 pm |
|
 |
|
simeon petkov
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Съб Апр 12, 2014 7:10 pm Мнения: 5 Местоположение: Рудозем/Смолян
|
Така, пишете ме платка и дисплей. Да разбирам, че в момента са тук и мога да ги взема в близките дни ? И останалата част от въпроса- само гола платка и дисплей ли е, или е комплект за сглобяване ? Също така, отново да питам, как се програмира микроконтролера... Много се извинявам, но не мога да изчета цялата тема.
|
| Вто Ное 25, 2014 5:48 pm |
|
 |
|
georgibg
|
@simeon petkov Платките не са готиви. Не е готов компект. Микроконлера се програмира с програматор. Как аз прочетох цялата тема, а ти не можеш?
|
| Вто Ное 25, 2014 5:53 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
1. Дисплеите ще дойдат след 12 седмици. 2. Или само голи платки (комлекта е 3 платки), или наситени платки могат да се поръчат. Още не са поръчани. Предполагам ще мога да кажа крайна цена след 2 седмици, после ще събираме пари, и после ще поръчваме платки. Не го виждам да стане за по-малко от месец. 3. Микроконтролера се програмира с програматор. В случая PICKit 3 например. Ама ако не си се занимавал с програмиране ще е зор. Като дойде момента, в зависимост от резултата след насищането (дали ще са 100% наситени, или само SMD компонентите), мога да програмирам известно количество от наситените комплекти. Не мога да кажа от сега колко. 4. Цената на комплект наситени платки се надявам да я докараме до към 150лв. Дисплея е отделно струва 12.27лв. 5. Цената на комплект голи платки предполагам ще я докараме до към 15лв. Вероятно и по-малко, но още не мога да кажа. Няма да е повече де.
|
| Вто Ное 25, 2014 5:58 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Е можеш и да програмираш без да ги запояваш - на една преходна платка, натискаш го леко отгоре и програмираш - така ще можеш да запишеш на хората дето ще искат сами да си ги сглобят а нямат програматор.
Преди 2 седмици така записах за около 2 часа 100 бр. PIC10F200 - само 4-5 не успях от първия път да ги запиша.
|
| Вто Ное 25, 2014 7:13 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
PIC10F200 e 8 краково, това е TQFP64. Ще губя повече време за наместване отколкото за порграмиране. И като крачетата са му тънички, и като съм трепетлика...
|
| Вто Ное 25, 2014 7:40 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Няма да е лошо тия които имат затруднение с програмирането на контролера да си кажат докато е време. Програмирането на няколко наситени платки не е кой знае каква философия. Все ще се намери кой да ги пекне...
|
| Вто Ное 25, 2014 8:08 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
За Софиянци вече си предложих услугите.... Ако има някой - да казва
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Вто Ное 25, 2014 8:22 pm |
|
 |
|
fugata
|
Пращай инструкции на ЛС! Аз съм мераклия, стига под титуляр на сметката да не пише - Цв. Василев...  Искам да се застраховам предварително, че след месец сурвакарите ще ми дойдат в повече. За наситени платки е ясно - 150 + дисплея = на сумата за превод. Как стои въпросът с тези, които сами ще си ги лепят? Би трябвало да е с 30 по-малко, но все пак да питам. С всички ли елементи участват в общата поръчка, или масовите отпадат? Обяви някаква цена за ориентир и за ентусиастите. Пращам всичко на куп, че с малки суми, но редовно не ми се занимава... п.п. Тази букса на кутията, където се ръга поялника... има ли си име и от къде ще се вземе?
|
| Вто Ное 25, 2014 9:41 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Ясен е само дисплея. Нищо друго няма ясно към момента. Сменям конектор на задната платка в момента. Като свърша, ще раздам проекта на тоя-оня да огледа за евентуални проблеми при насищането. после ще ходя да говора с кометци, и евентуално в Вирус. Нез нам колко ще е сумата на насищането. Ако ще се купуват групово елементи, участва се с всичко. Иначе ще стане мазало тотално. Няма как да гледам всеки какво си е поискал. Евентуално ще направя трети списък за желаещите само елементи и ненаситени платки. Повече от това не мога да направя - нямам физичеката възможност. Ориентировъчната сума за наситен комплект е 150лв. Точната не я знам. Дислея струва 12.27лв. Или пращай само за дисплеите, или чак като стане ясно колко ще са платките, елементите и насищането - цялата. Да следя и кол колко и за какво е платил също че е малко зор. Вервай ми - събирали сме пари за джипка на един хаймана в фруг форум. Хем там ресто нямаше. Лудница тотална. Има я в елимекс. Ако искате и букси можем да вземем групово.
|
| Вто Ное 25, 2014 10:04 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Значи търсим tqfp64 zif към уни.прог или някой Макрочиповски. А обновяване на фърмуера след това?
|
| Вто Ное 25, 2014 10:09 pm |
|
 |
|
georgibg
|
sparkybg, в елимекс ползвам отстъпки да питам ли за някоя букса?
@Grubi, обновяването на фърмуера става през усб. В първи пост пише, че вече работи.
|
| Вто Ное 25, 2014 10:19 pm |
|
|