Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Ное 08, 2024 5:49 pm
Автор |
Съобщение |
Bai Ui
Ранг: Форумен бог
|
Re: Уред за сребърна вода
Ами аз не бих го пил, нито капал в очите или носа или в която и да било друга дупка, аргирията е съвсем истинско заболяване и не искам да се стига до там. Но знае ли човек, когато е отчаян прибягва до всякакви средства, ако видя дебелия край съм готов и да го пия и да го вдишвам. Колоидното сребро е доказано най-доброто антисептично средство, по силно от спирта и белината. Лично съм го пробвал върху себе си и котката, на котака му излекувах конюнктивита само за два дена, аз си излекувах пърхута, ползвал съм го и за охлузване и за протриване - последните заздравяха за 1 (един) ден, обикновенно с крем Здраве ми отнема най-малко 2 дена. Естествено не прекалявам с него, както са казали гърците - дозата прави отровата, прекалено стерилно не е много полезно, предпочитам винаги да дам първо шанс на имунната система. Напоследък среброто добива наново популярност - сребърни наночастици се слагат в чорапи за да елиминират миризмата, виждал съм бельо с наночастици, използва се толкова много че еколозите започнаха да бият тревога за прекалено голямото количество сребърни наночастици засечени в отходните води. Среброто наистина може да бъде токсично в големи количества, но кое не е, в крем Здраве активната съставка е цинков окис, цинкът както знаем може да бъде канцерогенен, доскоро ползвах шампоан за пърхута, на който активната съставка е селенов сулфид, селенът е отровен а в комбинация със сяра определено не нещо, което е хубаво да се ползва често.
_________________ 何かをきちんとやってもらいたいなら、自分でやれよ
|
Чет Апр 13, 2023 8:05 pm |
|
|
Bai Ui
|
Мога да споделя по каква технология го правя - в началото го правих по класическа технология с 32 волта прав ток, става за около 4 часа но по електродите се отлагат много мизерии и окиси които падат като утайка или се разтварят във водата със среброто. След като го приготвя трябваше да го изчакам поне 1 ден да се утаи и въпреки всичко остават мизерии в разтвора, винаги остава утайка дори след много време. После реших че за да спря окисляването на електродите трябва да изключа електролизата на водата но за съжаление това става под 1.23 волта, а сребърните йони започват да се образуват над 0.8 волта, т.е. напрежението трябва да е между 0.9 и 1.2 волта. За първият ми опит чаках цяла седмица докато стане, за да започне процеса трябва да протича някакъв ток а на дистилираната вода проводимостта е съвсем малка, процеса започва с 7-8 микро ампера, на втория ден стават към 14-15, на третия 35-40 и така в геометрична прогресия в края на процеса достигат към 330-350 микро ампера. Водата започва да се оцветява в бледо жълто на третия ден, после наситено жълто, после златисто до оранжево и накрая тъмен кехлибар. В последствие за да ускоря процеса започнах да слагам около 1/4 от предния разтвор във водата и така съкращавам процеса до около 4 дена. При това ниско напрежение се образуват и наночастици с много малък размер, което е важно за ефективността на разтвора. Добрият разтвор трябва да е кристално прозрачен. На предната снимка се вижда че готовата вода с разтвор над 150ppm (mg/L) e с цвят на тъмен кехлибар, точната концентрация на наночастици е трудно да се определи, трябва да се използва спектрометър или електронен микроскоп, аз меря съдържанието на йони с TDS метър, когато стане над 20 ppm за мен разтворът е готов. концентрацията на наночастици може грубо да се определи по цвета, ето от тази снимка се виждат различните концентрации: На предните снимки се вижда магнитна бъркалка, разтворът трябва да се бърка от време на време, но не постоянно. След третия ден вадя електродите и ги забързвам със салфетка веднъж на ден. След като го приготвя го бутилирам в разни шишенца, долу на снимката. Ползвам го за дезинфекция, санитайзер за ръце, жена ми забърсва плотовите и масата в кухнята с него, веднъж на 2 седмици си пръскам главата с него профилактично за да не се появи пърхут, обработка на рани, за разлика от спирта не дразни и не щипе на кожата. На снимката долу се вижда и TDS метъра с който меря съдържанието на сребърните йони. С този уред проверявам и дистилираната вода като си я купя - трябва да е 0 ppm. За сравнение чешмяната е около 100-120ppm,минералната е между 40 и 80ppm.
|
Чет Апр 13, 2023 9:35 pm |
|
|
TheWizard
|
за санитайзер - киселинна вода - става по-бързо и лесно за външно ползване работи като среброто за вътрешно ползване на алкалната (щото се получават и двете) ... "спорът" е същия като среброто - как минава през "бариерите" някак си част минават - щото има ефект, обаче биг-фарма отрича
_________________ main[-1u]={1};
|
Чет Апр 13, 2023 9:51 pm |
|
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 1:23 pm Мнения: 3562 Местоположение: Високо в планината
|
Преди години един колега ми донесе бутилка със сребърна вода, но тя беше по-скоро сива, точно сякаш имаше разтворено сребро вътре. С жена ми я пихме няколко дни по време на втората ѝ бременност. Беше започнала да се разболява и така прекъснахме процеса.
_________________ Хайде де!
|
Пет Апр 14, 2023 12:09 pm |
|
|
TheWizard
|
има едно просто "правило": когато жената е бременна, организма усилва имунната и система, тъй че, освен витамини и здавословна храна друго не ще... btw: https://www.24chasa.bg/zdrave/article/14237083 и не само това
|
Пет Апр 14, 2023 12:22 pm |
|
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 12:48 pm Мнения: 4565 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Бай Хой, Поздрави за ентусиазъма, дано постигнеш успех (поне в твоите очи) аз съм умерен песимист по въпроса... Да прощаваш за офтопика: Тези бутилчици дето си ги показал, приличат на тестове за урина Та се сетих един виц: Един дядо в поликлиниката чака, идва сестрата и му казва-дядо трябва да дадеш за тест урина, фекалии.... Дядото казва -бързам за пенсията може ли направо да оставя гащите си ?
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
Пет Апр 14, 2023 1:01 pm |
|
|
Bai Ui
|
Мухата, мерси, да ти се връща, то това е малко като хоби с научно изследователска цел, знаеш че си падам по ал-химията и ал-физиката, а тия занимания конкретно показват че имам изключително много свободно време за пилеене, да е жив и здрав последният ми работодател.
|
Пет Апр 14, 2023 6:23 pm |
|
|
Bai Ui
|
Това, което са ти дали е сребърни йони разтворени във вода, сребърните йони правят водата проводима по време на електролизата, те се образуват първи и с увеличаване на тока започва отделяне на наночастици от електродите. Ако електролизата се прекъсне преди водата да започне да се оцветява в жълто ще имаш вода само със сребърни йони и може би много ниска концентрация на наночастици. Преди, когато правех колоидното сребро с по-високо напрежение забелязах че преди водата да започне оцветяване TDS метъра отчиташе 8-10 ppm, това се случва в първите 10 минути, после "производството" на йони се забавя за сметка на наночастиците и достига 20ppm чак след 3-4 часа. Тоест ако искаш само йонен разтвор трябва да приложиш високо напрежение за кратко време. Но определено жълтият цвят е индикация за наличие на наночастици, като цветът се променя с концентрацията. ето от това видео се вижда друг метод на синтез на наночастици, който също оцветява водата в жълто: https://youtu.be/GEQFMTtpeXkhttps://youtu.be/H78KYT4pQhg тук има едно много интересно видео, което показва че цветът на колоидното сребро зависи също от формата на наночастиците https://youtu.be/agD5jfXua-o
|
Пет Апр 14, 2023 10:33 pm |
|
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 1:23 pm Мнения: 3562 Местоположение: Високо в планината
|
Според този линк колоидният разтвор е по-ефективен от йонния https://zdravosloven.com/portal/statii/ ... i-262.html
_________________ Хайде де!
|
Съб Апр 15, 2023 1:15 am |
|
|
Bai Ui
|
Две неточности прочетох което поставя цялата статия под съмнение - първото е че сребърните йони са по-големи по размер от сребърните наночастици и второто е че антибиотиците унищожават само определена бактерия или патоген за който са разработени докато сребърните йони унищожават всички патогени по пътя си. Това далеч не е вярно, затова след лечение с антибиотици (и сребро) е хубаво да се направи един курс с пробиотици за възстановяване на чревната флора, която се унищожава от антибиотиците. Аз и затова донякъде съм против приемането на сребърни разтвори през устата - да оставим настрана страничните ефекти но да унищожиш всички бактерии по пътя си е като да хвърлиш атомна бомба на бойното поле само защото врага е взел лек превес.
|
Съб Апр 15, 2023 8:06 am |
|
|
TheWizard
|
алхимика ! йоните имат или нямат електрони, а наночастици са "много" атоми БТВ: ако ще пиете това - само на гладно да елининирате първата бариера - стомашни сокове а как ще мине през черния дроб знаят само стари баби...
|
Съб Апр 15, 2023 8:52 am |
|
|
Bai Ui
|
И аз това казвам, изглежда сме колеги алхимици Измежду другото ми попадна една картинка, която показва цвета спрямо концентрацията, има голямо несъответствие между тази, и една, която качих преди това, трябва да измисля някакъв евтин метод за определяне на концентрацията, знам че има една формула - токът при електролиза и времето ама не мисля че даже с нея може да се определи много точно. Апропо, някой да знае някакво ефтино и кадърно микроскопче, да има поне 15000 увеличение, което да предлага ясна картинка а не някакви размазани китайски форми? едит: всъщност картинката горе може да се провери по метода на разреждането, 500ppm разреден с вода 1:1 трябва да даде като цвят това, което е показано като 250ppm и така докато се достигне цвят, при който всички са единодушни за концентрацията, трябва да се разровя за някакъв достоверен източник.
|
Съб Апр 15, 2023 3:35 pm |
|
|
Bai Ui
|
В предните опити забелязах че докато разбърквам разтвора токът се вдига почти два пъти, това означава че сребърните йони са по-тежки и падат на дъното, затова реших да използвам по-дълбоки съдове, за да напомпя добре разтвора със сребърни йони преди да започнат да се отделят наночастици, бъркалката също махнах, няма да разбърквам да видим как ще стане този път. От снимката се вижда че анодът ми все още е потопен доста надълбоко, това е защото съм намотал по-тънка сребърна жица да осигури допълнително материал и не ми се занимаваше да преправям конструкцията. Батерийката е никел метал хидридна и я зареждам до 1.15 - 1.18 волта за да не се активира електролизата на водата.Тази сутрин включих инсталацията, очаквам до 6-7 дена да имам качествен разтвор. Колбата държа на тъмно в гардероба, чел съм че не трябва да е на силна светлина, сега е на бюрото заради снимката.
|
Съб Апр 29, 2023 12:26 pm |
|
|
Bai Ui
|
Гледам днес водата взела да се оцветява и като я измерих ми показа 19ppm, това е много добро постижение на концентрация на йони, като се има предвид че в предни опити постигам 21-22ppm чак накрая, когато водата се оцвети в тъмно кехлибарен цвят.
|
Пон Май 01, 2023 6:31 pm |
|
|