Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Дек 03, 2024 3:56 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Яну 25, 2012 8:14 am Мнения: 4879 Местоположение: Новата земя на племето Мутум'ба
|
Чуденка...
Намират ми се няколко от тия. Чудя се какво тнтм да се спретнe с тях... Някакви идеи?
_________________'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
Пет Дек 25, 2020 2:05 pm |
|
|
nik
|
Re: Чуденка...
някакво подобно на вид и аз имах преди десетина години, сега нямам идея къде е и дали стои още, с гумена клавиатура беше (черно, нещо Z80 ми се върти из главата но не съм сигурен ), имаше сериен порт и някакъв вид софтуер като терминал ако и твоето е такова може да се закачи нещо да се управлява по сериен порт
|
Пет Дек 25, 2020 4:25 pm |
|
|
Н'бабане Гт'муан'га
Регистриран на: Сря Яну 25, 2012 8:14 am Мнения: 4879 Местоположение: Новата земя на племето Мутум'ба
|
Най-вероятно си имал бройка от великия Z88: https://en.wikipedia.org/wiki/Cambridge_Z88Аз също имам два такива в колекцията
_________________'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
Пет Дек 25, 2020 4:34 pm |
|
|
nik
|
да, това беше
|
Пет Дек 25, 2020 5:26 pm |
|
|
TheHungry
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 03, 2005 10:31 am Мнения: 748 Местоположение: Пловдив
|
Пъхаш ги в GS-a и пей сърце , какво още му трябва на човека . Аз си направих конвертор към USB и мога да си я ползвам към ПЦ-то както и на Правец-а. Е реално нямам такава и ползвам оригинална от GS ама няма разлика в протокола .
_________________ "I really do like SOLDERING as my programming language." Bob Pease
|
Пет Дек 25, 2020 5:29 pm |
|
|
xyz2
Ранг: Минаващ
|
По принцип подобен отделен хардуер с клавиатура е полезен в практически ситуации при нужда от сигурно хардуерно криптиране, което не може да се хакне. Примерно искаш да направиш парична транзакция от компютъра си, но не си сигурен в това да не е хакнат нещо. Залагаш на система, която използва устройството ти, за да може от последното да се въведе парола и да се направи електронен подпис на самото него на паричната транзакция. Екранът в случая е нужен, за да се визуализира подписаната информация.
|
Съб Фев 20, 2021 11:36 am |
|
|
d_jelev
Ранг: Почетен член
|
|
Съб Фев 20, 2021 4:14 pm |
|
|