Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Мплаб и Хай- теч пайсс компилер грешка 939 помощ 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Мплаб и Хай- теч пайсс компилер грешка 939 помощ
Здравейте на всички .Нов съм в програмирането на пик-ве ,пробвах със асемблер но ми се искаше нещо на по високо ниво .Избрах си "С" като език за програмиране и понеже има два компилера вградени в MPLAB за "С" .Намерих и някой други урочета във нета за HI-TECH PICC. Но като се опитам да билдна файла ми дава греша ,погледнах в мануала на компилера и там ми казва това:

((939) no file arguments (Driver)
The driver has been invoked with no input files listed on its command line. If you are
getting this message while building through a third party IDE, perhaps the IDE could
not verify the source files to compile or object files to link and withheld them from the
command line.)

Пробвах някой неща ама нищо не помогна , ако някой може да помогне моля да ми даде савет.
Извинявам се ако задавам тъпи вапроси

Последна промяна kris на Сря Яну 12, 2011 4:39 am, променена общо 4 пъти

Чет Яну 06, 2011 2:20 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
kris

Първо: Добре дошъл.
Второ: Макар че, не съм от хората дето обичат да четат конско, не мога да се въздържа.
Я вземи си прочети поста. Доколкото си спомням в Българския език, все още съществува граматика. Никой не я е отменял, а в нея има пунктоация, големи и малки букви и др.п. неща, които вие интернет поколението не признава. А тук в този форум уважаваме нашия език и макар че, допускаме от време на време невинни грешки, много мразим някой да не се съобразява изобщо с граматиката му.
Освен че постът ти е ужасно нечетим, изглежда грозно. Я по - добре вземи да го преработиш. Иначе, едва ли някой ще ти отговори.

Чет Яну 06, 2011 5:28 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Здравей kris,
Добавил ли си всички необходими файлове към проекта в МПЛАБ (".c" и ".h" файловете).
:)

Чет Яну 06, 2011 9:42 pm
Профил ICQ

Мнение 
Първо се извиявам за грешките на всички. :oops: А за това кето питах се оправих или поне така мисля.Не знам дали така трябва но копирах сорса в Notepad променям му разширението на "С" и го пребавям към проекта .Но понеже имам няколко комютъра на единият от тях този трик не работи ,защото на него има инсталиран и DEV C++ освен MPLAB .Можеби греша някаде но не мога да дам разширение "С" на сорс файла приез MPLAB .Явно има много да уча .Ще се поразтърся из интернет и из книгите :idea: .

Сря Яну 12, 2011 3:47 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Крис, Добре дошъл.
С директивата #include <fajl.h> добавяш каквото ти трябва. <fajl.h> съдържа декларации на функциите, които се намират в "fajl.c".
Но може и да бъркам за твоя случай де...

Сря Яну 12, 2011 5:15 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]