Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Някой може ли да прави "Apps"? 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение Някой може ли да прави "Apps"?
Ще ми се да се науча да правя апс (баси тъпото име! Навремето бяха програми, после станаха приложения, после апликации за по-модерно, сега апс... Какво ли следва?)
Както и да е, от няколко години не съм писал нищо освен за контролери и се надявах някой да ми даде малко инфо от първа ръка - какъв софт ще ми трябва, откъде повече помощ и т.н. Гороря за ябълкови апс де, не андроидски.
Мерси :)

Пон Авг 15, 2011 1:52 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Някой може ли да прави "Apps"?
Ами за ябълков най-лесно : отиваш на сайта на ябълката, регистрираш се, плащаш си 100$ (май толкова бяха) и вече си налиния. А и щом питаш за ябълки значи имаш Mac под ръка (ще ти трябва, щото иначе ще ти трябва хакинтош, което доколкото разбрах не е чак толкова проста работа). От там на сетне почваш да пишеш. Софта май го има свободно да се тегли.

Пон Авг 15, 2011 3:19 pm
Профил ICQ
Аватар

Cekins написа:
Ами за ябълков най-лесно : отиваш на сайта на ябълката, регистрираш се, плащаш си 100$ (май толкова бяха) и вече си налиния. А и щом питаш за ябълки значи имаш Mac под ръка (ще ти трябва, щото иначе ще ти трябва хакинтош, което доколкото разбрах не е чак толкова проста работа). От там на сетне почваш да пишеш. Софта май го има свободно да се тегли.

Напротив, андроидския софт е по-лесен за писане, от гледна точна на това, че е без пари. :) Първо, по идея, всеки андроид дивайс с едно активиране на съответната опция става дивелъпърски. Дори най-долния китайски телефон за 50$. Докато айфона дори 2-ра употреба си е скъпичък. SDK-то е многоплатформено, докато iPhone-ското изисква задължително MacOS, което предполага и наличието на самия Mac. iPhone SDK и xCode се свалят свободно, но за да си качиш кода на реално у-во, трябва да си платиш дивелъпърския абонамент, който, както спомена е 99$ на година.

Сря Авг 17, 2011 8:50 pm
Профил
Аватар

Нее, нямах предвид че е лесно писането, а че е лесно регистрирането на ентусиастите. :) Преди няколко месеца проучвах как стои въпроса. Има хляб в тая работа ама иска малка инвестиция. 99$-те са най-малкото - айде iPhone-а влиза в употреба, ама MAC-a отначало ще се ползва само за това.

Сря Авг 17, 2011 10:32 pm
Профил ICQ

хех какви проблеми, аз пък имам цял офис макове и си слагам винбози отгоре им :) Скоро ще ни се налага май да пишем за падовете, естествено офиса с маковете не е този в който са девелоперите, а маккнигата дето притежавах го направих на парчета в лек пристъп на ярост.

Съб Авг 20, 2011 8:09 pm
Профил
Аватар

Обратното, обратното. На обикновенно РС да му се сложи MAC OS... По форумите съм го срещал под наименованието Hackintosh ... И май не е много легално - не че на някой в БГ това му пречи. Май има нещо с ръчкане(надълбоко) в биоса - не че и това ще уплаши някого тук де :)

Съб Авг 20, 2011 11:02 pm
Профил ICQ

Да, да то ясно че е обратното, ама аз слагам бози щото mac OS ми къса нервичките, друг въпрос е защо имаме само mac:). А иначе слага се, леопарда тръгва, май и без някакви кой знае какви хакове. Помня, беше преди 5-6 години сигурно, тъкмо като излезе първия PC съвместим мак, едни познати инсталираха MAC OS на нормално РС.
Иначе потърси някой мак книга втора ръка, повечето от тях са с проблем в батерията и най-вероятно към настояия момент има много които работят само на ток, т.е. стопаните им едва ли ги позлват, специално за про серията, та може да си намериш на добри пари. Ако моя не го бях разпарчатосал с удоволствие бих ти го дал.

Нед Авг 21, 2011 12:30 am
Профил

Най-добре си държат цената, точно поради приложимостта им към темата. Дори втора ръка не падат под $500.

Нед Авг 21, 2011 9:37 pm
Профил

Абе нещата с хакинтоша хич не са толкоз лесни колкото изгледат.
Не тръгва на какъв да е хардуер, и определено не тръгва без "хак".
Изисква поддръжка на EFI .
Изисква също така и определени видео карти, както и пачовете към тях, в противен случай ще си гледаш мака на 1024х768 :).
С хакинтош май и не можеш да почнеш да пишеш код за айфон, защото за ключ се взема нещо от хадуера ти.
А и да не забравяме, че след всяко обновяване можеш да останеш с пръст в г.. :)

Пон Авг 22, 2011 10:20 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Вече 3та година карам в една фирма дето пишем "Аррs". Понеже пиша разни алгоритми на С/С++, които после се ползват в приложенията, на мен реално Mac не ми трябва и си перкам на Windows/Linux, което имам на лаптопа :Р Тествал съм обаче виртуална машина на VMWare с Leopard и няма ядове. Дори и може да се билдва върху физическо устройство - iPhone, iPad и т.н.

Вто Авг 23, 2011 1:32 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 10 мнения ]