Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
SAM4L & Stimulus port 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен

Мнение SAM4L & Stimulus port
Не мога да си го подкарам цял ден... :( Някой да има опит с този процесор?

ПП: Въпроса вече не е съвсем актуален (от към частта му за дебъга) :) МИкроскоп и поялник рарешиха целоднвните ми софтуерни мъки :)

Сря Сеп 18, 2013 6:19 pm
Профил

Мнение Re: SAM4L & Stimulus port
На някой да му се намира развойна платка със SAM4L?

Чет Сеп 19, 2013 7:26 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Веско въ фарнел има някакви за по 30евро, ако искаш заръчай една а пък аз ще я взема от теб че ме кефи тоя проц. :D :D

Чет Сеп 19, 2013 10:44 pm
Профил

От Digi Key няма ли да е по евтино?

E-mail:stesys@abv.bg
http://stesys.eu/
1164 София

Чет Сеп 19, 2013 10:55 pm
Профил ICQ WWW

miro_atc написа:
Веско въ фарнел има някакви за по 30евро, ако искаш заръчай една а пък аз ще я взема от теб че ме кефи тоя проц. :D :D

Снощи си заръчах :) Ама ми се искаше събота/неделя да да с напиша софта, а не помня от фарнел пристигаха ли за един ден. След това я имаш.

ПП: Ако не съм прочел грешно документацията, от дълго време това е първият процесор дето няма опен дрейн режим на ПИО-то. В блок схемата мъ го има този регистър, ама после в описанието и думичка не се споменава. А и неуспешният ми опит да направя софтуерен И2Ц с него за сега потвърждава липсата. :)

Пет Сеп 20, 2013 6:57 am
Профил

Цитат:
от дълго време това е първият процесор дето няма опен дрейн режим на ПИО-то

имаш предвид АРМ ли? щото МСП430 май няма с опън дрейн, пък и малките пикове оникновено са така. За И2Ц в случая се манипулира посоката на порта - вход или изход.

Пет Сеп 20, 2013 7:42 am
Профил

stefan63 написа:
Цитат:
от дълго време това е първият процесор дето няма опен дрейн режим на ПИО-то

имаш предвид АРМ ли? щото МСП430 май няма с опън дрейн, пък и малките пикове оникновено са така. За И2Ц в случая се манипулира посоката на порта - вход или изход.

Да, амй АРМ имах предвид. Последно с ПИК работих преди 14-15г. С МСП430 преди 7-8. И от там само 8051 деривати и АРМ. Това с И2Ц-то знам как да презкоча липсата на ОД, ама проблема ми е, че не мога да си прочета ПИН нивото. И не само на И2Ц-то ами на 29 от 32-та пина... :( Може би съм успял много странно да си гръмна процесора, нещо не съм дочел, не съм си запоил проца или кой знае какво... :( Проблема с липсата на SWO беше спойка, ама чак пък 29 пина от 48 да не са запоени :) А и всичките дето не ги чета мога да си ги направя изходи и да ги клатя. Вярно не съм ги проверявал всичките, ама на случаен принцип като погледна някой на осцилоскопа си се клати.

Пет Сеп 20, 2013 8:54 am
Профил

мда... няма хардуерен open drain, сега погледнах чаршафа ;-)

А за четенето идея си нямам. Да не си му пуснал 12V на някой пин без да искаш? Така може да е изпищял някой power rail... но ако нямаш такива напрежения по платката ще е много странно.

Всъщност единственото дето не ми харесва в тоя проц е че всичко му е до 3.6V. Няма 5V толерантност... даже и захванването - готино, импулсно, ама да поддържаше поне 1 cell lion.... Явно технологията им е капризна от към напрежение ;-)

Пет Сеп 20, 2013 9:35 am
Профил

miro_atc написа:
А за четенето идея си нямам. Да не си му пуснал 12V на някой пин без да искаш? Така може да е изпищял някой power rail... но ако нямаш такива напрежения по платката ще е много странно.

Твърде е вероятно.... С един пин управлявам Он/Офф-а на един стабилизатор.... Ама тоя дет ми прави платката е забравил да му сложи маса :) Но твърде късно го видях и май се случи да я захраня с по-височко напрежение по погрешка :)

Пет Сеп 20, 2013 8:08 pm
Профил

Това с он/оффа май е заразно :D

При нас последните протопи бяха наситени с bat54s вместо 54С и вместо да се сумира бутона и задръжката от проца, през диодите директно 12V на пина :D :D
И пак проца привидно си бачкаше. Само 1 или два пина не се четяха, не цял порт като при теб.

Пет Сеп 20, 2013 10:24 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 10 мнения ]