| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Бъг в MXCubе за STM32F4
Затрих почти 8 часа с един шибан бъг в CDC стека на STM. http://visualgdb.com/tutorials/arm/stm32/usb/Точка 24. Дееба тия глухи акули... Просто да си знаете.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Яну 07, 2015 4:38 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
 Re: Бъг в MXCubе за STM32F4
уфф... ти пак си добре, само 8 часа  Да не са изкарали някой нов usb стек?
|
| Сря Яну 07, 2015 6:59 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
аз пък не разбрах каква е мотиката?
|
| Сря Яну 07, 2015 7:31 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Мотиката е, че вдигат статус флага, след като пуснат заявката за предаване, а се разчита флага да се свали от прекъсване като завърши предаването. Ама в определени моменти предаването може да завърши "моментално" и така флага се сваля преди да се е вдигнал и драйвера е до там, предавателния канал блокира. Програмистка грешка от недоглеждане, нищо подсъдно, вероятно 99% от юзерите няма да настъпят мотиката.... но аз имам талант за тия неща.
Миро - нищо ново не са изкарали, просто парфюмирано старо, но с нови бъгове за аромат.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Яну 08, 2015 10:21 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Тъкмо бях забравил за проблемите с USB и ST и пак ми се отвори работа. Имам хост, имам девайс, поотделно си бачкат ама като почна да ги редувам на един конектор и става боза... Няма такъв хардуер просто!
Любопитно ми е дали някой изобщо има работещо OTG, в смисъл дали сте виждали такива примери?
|
| Чет Яну 08, 2015 10:29 am |
|
 |
|
Цецо
|
аз не съм 
|
| Пет Яну 09, 2015 9:35 am |
|
 |
|
miro_atc
|
на първо четене работи и otg-то, поне стандартния вариант. Не съм мъчил HNP и SRP, ама това не ми трябва...
|
| Пет Яну 09, 2015 5:50 pm |
|
 |
|
Цецо
|
И тъй вече сме сменили вълната - да си срещал нейде в чаршафитe (на STM де), има ли долно ограничение за HCLK при използване на USB? В смисъл като се абстрахираме от производителност, колко ниско мога да дръпна основния клок?
|
| Съб Яну 10, 2015 3:04 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Намери се, 14.2 Mhz.
|
| Съб Яну 10, 2015 4:09 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
мда, за девайс толкова пише... За хост обаче сигурно зависи от това какво phy ползваш и каква скорост. Пък и при хоста клокването е направено по различен начин. Аз брах ядове с това че като приспя проца и хоста умира.,, Сега покрай otg пък успях да убия проца при преход от девай към хост режим. Ако не се усетя навреме и продължавам да пиша по девайс регистрите направо си забива. Няма аборт, няма ексепшън просто проца се отвява и само ресет може да го събуди. Изобщо клоците, домейните и връзката с шините им са уникални. Всъщност, то всичко покрай usb-то им е уникално... Добре поне, че хардуерът им криво-ляво работи някак си. Не е документирано как точно работи, даже на много места документацията е по-бъгава, но важното е, че работи. При това се носят слухове, че и с техния стек работи, което значи че тоя хардуер успява да работи въпреки всичко 
|
| Съб Яну 10, 2015 5:02 pm |
|
|