|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 3:40 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
TheWizard
Ранг: Форумен бог
|
 Bitmap Motion detect
Bitmap Motion detect - те това нещо да знаете как се прави?
|
| Пон Фев 06, 2006 4:18 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
Става въпрос за IP Lan Camera
Камерата дава JPEG Image - във headera на jpg-то има E=248 Y= 52 R=128 B=235 - това може ли да се ползва за детектирането
|
| Пон Фев 06, 2006 4:22 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Един колега вече повече от месец се бори с това,ползва някакво тексаско DSP,разправяше че се утрепал да търси готов алгоритъм за това и не намерил и сега се бори сам. Каза че голям проблем било да се филтрира промяна на осветеноста в помещението а и камерите които ползвал имали доста собствен шум. Трябвало предимно математически подход за въпроса.
|
| Пон Фев 06, 2006 4:43 pm |
|
 |
|
nickich
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
Ами не съм се борил с такъв проблем, но нали MPEG кодирането работи на този принцип. Картинката е разделена на макроблокове които се движат. Движението на макроблоковете се описва т.нар. 'motion vectors'. Та си мисля, че може да се следи стрийма и ако се забележи че едновременно много вектори започнат да сочат към дадена посока, значи имаме движение в тази посока на някакъв обект.
Този ефект съм го наблюдавал при разглеждането на филмчета с един туул който ползваме. Би било добре да се намери програмка, която показва тези вектори и извежда информация на I и P - фреймовете...
_________________ "640 К са достатъчни на всеки за всичко." Бил Гейтс
|
| Пон Фев 06, 2006 4:56 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
Аз приемам JPG stream от отделни снимки и ги изобразявам като битмап - искам да направя зона за следене на битмапа
JPG-га си има във headera данни от самата камера за Е Y R и B на кадъра - питам как да ги сметна тези стойности за зоната в битмапа...
|
| Пон Фев 06, 2006 7:11 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|