и WEB сървъри ма MCU съм правил (и далеч не само аз - доста са популярни напоследък), но тук не става дума за това. Става дума MCU WEB клиент да изпраща по няколко килобайта (през GPRS, но не е съществено) на "нормален" WEB сървър.
Ясно, значи става дума за обратната посока. В случая HTTP слоя е напълно излишен, няма никакви плюсове, за разлика от минусите, които са доста.
Сигурно си прав, но не ми е ясно. Машината с хоста и WEB сървъра си слушат порт 80 по ХТТП и аз нищо не мога да променя.
В тая област доста от фундаменталните знания ми липсват и ако имаш нещо конкретно в предвид - опиши го за 5 минути.
(а аз ще ти обещая да не се заяждам с твоя ник по другите форуми )
Предполагам че има и инсталиран на сървъра MySQL !!! Ако има не знам кво е сложното да си напишеш софтче което да си комуникира по TCP/IP с контролера и да си инсъртваш в таблицата с данните които после изобразяваш с PHP-то.
Знам че не е по темата ти но така е по просто мисля
Поздрави!!!
Ами по-просто е, ама вече почти няма хостове с отвореми MySQL портове.
Не, че знам протокола на MySQL, но дори и да го знаех - нямаше да стане.
Впрочем, ако имаш линк или друго инфо за протокола на MySQL сървърите - можеш да го постнеш
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения Вие не можете да прикачвате файл