Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
ICD2 на olimex проблем 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
закачен ли си към интернет непрекъснато?
WInXP SP2 имаше някакъв идиотски фючър че тръгваше и си сваляше драйвери без да ти казва като си закачен към интернет
някой продукти си спомням че специално дърпахме кабела преди да инсталираме защото не зарежда това което му казваш а което то си иска щото едното било MS сертифицирано а другото не- става въпрос за FTDI USB-RS232 но като нищо може и за ICD2 да има такава простотия

Вто Яну 16, 2007 1:12 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
Да ви кажа ICD2-то тръгна...
купих си нов USB кабел и тръгна. намери си нов хардуер и ми поиска драйвери и стана.
много странно стария кабел уж работеше с принтера... пък..
Но сега всичко е ОК. Доста чевръсто качва програма в пика.... :D

Сря Яну 17, 2007 4:15 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение Re: ICD2 на olimex проблем
reptile написа:
Здравейте , някой да е имал следния проблем :

И аз сега се интересувам от тоя програматор и дебъгера му - пишете по-подробно, плс

А за ПРОБЛЕМА: проба ли да си изключиш ФИФО буферите на порта (май не срешнах нищо по въпроса в темата) - както се препоръчва от производителиет?

http://www.dontronics-shop.com/product.php?productid=16499&cat=310&page=1

Пет Фев 23, 2007 3:12 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Мисля да зарежа едно ICD-2 в БГ, пък може и да се разделя с него :-) На Олимекс ICD-2 можеш да поръчаш от Комет.

Пет Фев 23, 2007 5:27 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
бе аз нещо не съм очарован от олимекското ицд2. първо ти го пращат без никакъв адаптер. после пускам го - кур, дава ми че напрежението на таргета е 0 (а е указано програматора да захранва таргета). бре дайба, почвам меря по платката стигам накрая до един крак на процесора (6ти), който просто си седи във висок импеданс и не подава сигнал за отпушване. понеже бързах и не ми се разправя с гаранции, му изплющях един резистор към маса и се оправи. обаче не ще да дебъгва дспик30ка. не знам от кво е, ама ебал съм го, и без това не програмирам често контролери.

Пет Фев 23, 2007 7:52 pm
Профил

Мнение 
zaphod написа:
бе аз нещо не съм очарован от олимекското ицд2. първо ти го пращат без никакъв адаптер. после пускам го - кур, дава ми че напрежението на таргета е 0 (а е указано програматора да захранва таргета). бре дайба, почвам меря по платката стигам накрая до един крак на процесора (6ти), който просто си седи във висок импеданс и не подава сигнал за отпушване. понеже бързах и не ми се разправя с гаранции, му изплющях един резистор към маса и се оправи. обаче не ще да дебъгва дспик30ка. не знам от кво е, ама ебал съм го, и без това не програмирам често контролери.

И как се дебъгва? Могат ли в "реално време" да се гледат регистри, памет и всичко там из процесора?
Точки на прекъсване, вектори на точките и т.н.
Или си е някаква фалшификация, като всичко (май съм краен, ама днес ме е яд на МЧип) на МЧип?

Пет Фев 23, 2007 9:20 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ами на работата имаме истински ицд и с него съм дебъгвал. добре си дебъгва, показва регистри и квото се сетиш, само едно ме дразни - спира след точката на прекъсване, а не преди нея.

Пет Фев 23, 2007 9:28 pm
Профил
Аватар

Мнение 
abramabra написа:
zaphod написа:
Могат ли в "реално време" да се гледат регистри, памет и всичко там из процесора?

Знаеш ли (предполагам знаеш) колко процесори позволяват това да става във реално време?

Пет Фев 23, 2007 9:31 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2