Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Мнение за USB програматор за PIC 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран

Мнение Мнение за USB програматор за PIC
Здравейте,
имам няколко въпроса за конкретен програматор само за PIC-ове.
*Някой има ли впечатления от този модел:
http://www.melabs.com/products/usbprog.htm

*Дори да нямате, сещате ли се алтернативен начин за доставка до БГ с по-ниска цена на транспорта от дадената в сайта. Имат линк на който указваш крайната точка и предлагат цена - около 75 долара се върти.

*Почти сигурно ще взема два броя, ако друг има интерес към нещо от тази фирма може да се възползва да разделим транспорта. Нещата изглежда ще отидат и на митница.

Иначе софтуера им за програмиране много добре се справя, за момента им ползвам паралелния програматор (LPT - тоест съм го правил и е безотказен) но е неудобен за местене, а LPT вече е на изчезване.

Чет Апр 12, 2007 7:40 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
и какво му е лошото на ICD2 че ще се набутваш с това?

Чет Апр 12, 2007 7:43 pm
Профил

Мнение 
Нищо му няма навярно... искам да е малко, компактно, да се захранва изцяло от USB-то, не ми трябва да дебъгва, с лесно преносим софтуер за програмиране, винаги актуализиран. Ако говориш за клонинг на ICD2 не ми се занимава, имам на Olimex.

Чет Апр 12, 2007 8:06 pm
Профил
Аватар

Мнение 
@speedblue,преди да копуваш - помисли има ли смисъл.В нета има много схеми на ICD2 - пробвай да го направиш. Ако не ти харесва -има GTP-USB Lite - също USB програматор,програмира пик и памети (аз имам и такъв и съм доволен).Варианта ProPic2 + ICProg също е добър и него го ползвам.Вместо да даваш пари вземи и спретни нещо,хем ще си е твое,хем ще му се кефиш.Ако проблема ти е в първоначалното програмиране на пика дето е на платката - в зависимост от кой край на БГ си все ще се намери някой колега от форума дето има програматор и ще ти удари едно рамо за програмирането на чипа :)

Чет Апр 12, 2007 8:12 pm
Профил

Мнение 
Благодаря ти Ки4о, схемата на програматора ми хареса, ще стане много компактно, разгледах и софтуера също ми хареса, липсва му възможност за серийни номера да записва директно в програмната памет при самото програмиране, но ще го мисля, а може и да не съм видял опцията ако има.
Ще го направя програматора.
:)

Чет Апр 12, 2007 8:42 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение 
един колега ми каза че със PICKIT-2 програмира пиковете. Той е само на USB и е много компактен а е 50$ някаде...

Пет Апр 13, 2007 12:12 am
Профил
Аватар

Мнение 
speedblue написа:
Нищо му няма навярно... искам да е малко, компактно, да се захранва изцяло от USB-то, не ми трябва да дебъгва, с лесно преносим софтуер за програмиране, винаги актуализиран. Ако говориш за клонинг на ICD2 не ми се занимава, имам на Olimex.

На ICD2 на Olimex трябва да запоиш една жица , след което можеш да захранваш target процесора(може и target платката) изцяло от USB. Разгледай схемата на ICD-2.

Пет Апр 13, 2007 1:05 am
Профил WWW

Мнение 
speedblue написа:
Благодаря ти Ки4о, схемата на програматора ми хареса, ще стане много компактно, разгледах и софтуера също ми хареса, липсва му възможност за серийни номера да записва директно в програмната памет при самото програмиране, но ще го мисля, а може и да не съм видял опцията ако има.
Ще го направя програматора.
:)

кой е този програматор с който могат да се вписват сериини номера при програмиране???

Пет Апр 13, 2007 1:33 pm
Профил

Мнение 
http://www.microchip.com/stellent/idcpl ... e=en023805

Подържа доста пикове. Виш списъка от саита. Размерите са му колкото на ключодържател и в Комет електроникс го имат ниакаде за 50$
Веднъж в университета си играх с него и доста добре се държеше. Може да работи с МПЛАБ а иначе ако имаш готови ХЕКСове има и отделна програмка към него която е 3-4 МБ.

Пет Апр 13, 2007 1:52 pm
Профил

Мнение 
fuser написа:
кой е този програматор с който могат да се вписват сериини номера при програмиране???

Софтуера за програмиране на тези същите от melabs го прави, посочваш адрес от паметта, префикс, колко клетки ще е дълъг записа... доста удобно когато се наложи, иначе да прекомпилираш N на брой пъти си е мъчение :)

http://www.melabs.com/support/progsoft.htm

Прикачени файлове:
serial.gif
serial.gif [ 5.08 KiB | Прегледано 3240 пъти ]
Пет Апр 13, 2007 2:42 pm
Профил
Аватар

Мнение 
http://www.mikroe.com/en/tools/picflashwicd/

Пет Апр 13, 2007 2:53 pm
Профил

Мнение 
SurchO написа:
http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1406&dDocName=en023805

Подържа доста пикове. Виш списъка от саита. Размерите са му колкото на ключодържател и в Комет електроникс го имат ниакаде за 50$
Веднъж в университета си играх с него и доста добре се държеше. Може да работи с МПЛАБ а иначе ако имаш готови ХЕКСове има и отделна програмка към него която е 3-4 МБ.

Аз също ползвам този програматор - "дебъгер" - малко силно казано - ДЕБЪГЕР, но да приемем че след време ще стане! Като програматор съм много доволен- особенно след ъпгреита за J & K сериите на 18F и ds30, ds33 & 24 серия.

Съб Апр 14, 2007 8:13 am
Профил

Мнение 
VANK написа:
http://www.mikroe.com/en/tools/picflashwicd/

А няма ли нещо което да е свободно (безплатно) или да може да се намери в БГ?

Нед Апр 15, 2007 8:11 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 13 мнения ]