Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
"нискочестотен тактов генератор 1KHZ-0.05HZ С F877" 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Цитат:
Имам само един проблем мога ли да направя програма на асемблер която да ми сортира по възходящ ..

Абе за можене - може,но по начина по който питаш май искаш нещо готово.Така поставен въпроса и отговорите след него доведе до следните въпроси:
- колко канално ще да е това устройство?
- има ли изисквания за стабилност на честотата?
- всички канали едновременно ли ще работят или само един канал ще се ползва по време на работа?
"Бабешката ти подпрограмка" ще се състои от няколко подпрограми,но това май още не си го усетил.Сортировка се прави лесно.От периферията ще ти трябват - 1 порт за LCD-to, за клавиатурата - 8 пина ако е 16х16 или 4 пина -ако е с 4 бутона. Ако искаш стабилност на честотата зарежи R-C историите и си сложи кварц.

Чет Авг 16, 2007 4:12 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
4 канален синхорнно запускане, работят едновременно.Направил съм си една базова програма за времезакъснение от 20ms (това впрочем ми е стъпката)=>тогава максимума който трябва да викам времезакъснението е 1000 пъти(1000*20мс=20сек.).Една подрограма за проверка дали тази стойност не е по голяма или равна на 1000.
Като знаем и исканата ни продължителност, която се задава от потребителя 1-500ms, още една програма за изчисляване на паузата tp=T-tu и след това си викам подпрограма за вдигане и сваляне на лог. нива на съответния канал и готово .
Та проблема ми е искам да направя подпрограмите за tp и ti като макроси , но за целта зададените потребителски стойности трябва да ги подредя по възходящ ред?

Дано сте ме разбрали вече 8O

Чет Авг 16, 2007 4:54 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2