Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Аларма с PIC16F84A 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Това си го схванал ОБАЧЕ..... има и още едно място в програмата дето трябва да бръкнеш ако искаш да работи коректно....

****ALARAM****

btfss shock
goto begal
btfsc doors
goto endalar

Тук се прави по същата логика проверка за състоянието на датчиците за да спре алармата.... ако ги обърнеш в частта DUTY трябва да ги смениш и тука за да спира коректно... Поне на пръв поглед така ми изглежда... А за командите.... бих ти препоръчал да дръпнеш от сайта на Майкрочип дейташийта на PIC16F84. Хем ще научиш какво има в процесора хем в края ги има всичките 30-на команди описани адски прдробно и разбираемо... И ако все пак решиш да навлизаш в дебрите на микроконтролерите почни с нещо елементарно... мигане на светодиод например...

Нед Фев 03, 2008 4:35 pm
Профил ICQ
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
Koleto написа:
Това си го схванал ОБАЧЕ..... има и още едно място в програмата дето трябва да бръкнеш ако искаш да работи коректно....

****ALARAM****

btfss shock
goto begal
btfsc doors
goto endalar

Тук се прави по същата логика проверка за състоянието на датчиците за да спре алармата.... ако ги обърнеш в частта DUTY трябва да ги смениш и тука за да спира коректно... Поне на пръв поглед така ми изглежда... А за командите.... бих ти препоръчал да дръпнеш от сайта на Майкрочип дейташийта на PIC16F84. Хем ще научиш какво има в процесора хем в края ги има всичките 30-на команди описани адски прдробно и разбираемо... И ако все пак решиш да навлизаш в дебрите на микроконтролерите почни с нещо елементарно... мигане на светодиод например...

А е да, смених ги и на двете места. Така както е написано:

btfss shock
goto begal
btfsc doors
goto endalar

трябва да се активира при прекъсване на веригата на датчиците на вратите. Въпросът е и на двата датчика ли е промяната или само на единият,питам защото гледам, че единият отива на pin18, а другият на pin17. Странното е, че при така написана програма и двата са променени, и реагират на прекъсване на веригата. А според мен трябва да е само единият, този на pin18.

А за datasheet-a не се бях сетил, ще го изтегля да видя какво има в него. :wink: :)

Вто Фев 05, 2008 1:36 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3