|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:11 am
неудачи с PIC24 и CCS-PICC 4.057
| Автор |
Съобщение |
|
bobyper
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Яну 31, 2006 11:11 pm Мнения: 295 Местоположение: София
|
Досега съм писал до CCS относно 2 бъга за dsPIC на версия 4.068. Общо взето бавно изкарват оправената версия. А пък и аз още не съм видял по-нова от 4.068 дали тези бъгове липсват. Засега CCS и dsPIC/PIC24 НЕ става за сериозна работа.
EDIT: Сега видях че има версия 4.076, може би са пооправени някои неща за тези последни 8 подверсии
|
| Сря Юли 16, 2008 8:57 am |
|
 |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Ако използваш MCC18 и искаш да направиш същото нещо както при PIC24 с CCS, ще срещнеш почти същите проблеми ако си в Ц-то. Вкарва в стека ненужни регистри и влизането в прекъсването се бави с 100-тина цикъла ( особено ако направиш някоя проста математика веднага тъпче 16 регистъра ). Там обаче можеш да напишеш прекъсването на асемблер. Аз съм върл противник компилатора да ми връзва ръцете особено в прекъсване, би трябвало да оставят опция нищо да не се запазва в стека, т.е. програмиста да си му бере гайлето кое как ще запазва.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Юли 16, 2008 4:26 pm |
|
 |
|
Комбинатор
Ранг: Новодошъл
|
Има PCWH 74 (само на ъпдейти)но PCWHD си остава 68.
|
| Чет Юли 17, 2008 8:38 am |
|
|