Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
VHDL код за управление на LCD 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение 
Мерси за инфото HCL! Това беше едно от малкото полезни неща в тази тема - по въпроса + линк. Реконструктор ще съм ти благодарен ако ми пратиш кода от твоя спартански кит.
Немога да разбера защо изобщо пишат някои хора по темата като нямат намерение да помогнат.............дали има смисъл няма как да знаете, тъй като нямате представа с каква цел го правя. Пък дали съм абсолютно начинаещ......магистър по електоника от МЕИ с прилично голям стаж съм като констуктор.
Кита който използвам е с coolrunner II XC2C256 с 256 стандартни клетки с корпус TQ144, LCD e EL1602B.

Сря Фев 11, 2009 1:07 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
@elesar недей с рогата напред :) Добре дошъл във форума. Ако се задържиш тук ще видиш, че това е в реда на нещата. Не си обqснил проблема обстойно, реакцията е разбираемa. А с това изречение
"Явно или никой не разбира VHDL или никой неиска да сподели инфо.... "
просто заби в дерето. Ако поразгледаш темите ще видиш, че хората които са ти писали разбират и помагат. Имай търпение, всички сме тук в свободното си време, а както се сещаш то е за всеки от нас ценно.

Сря Фев 11, 2009 1:38 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Цитат:
Немога да разбера защо изобщо пишат някои хора по темата като нямат намерение да помогнат...

Егати случая...вярно с рогата напред подхождаш...

Цитат:
Не е същият - аз ползвам кит с cool runer...

Според мен е същия...контролера на LCD което визираш EL1602B е съвместим с този на Hitachi HD44780....обясненията в линка от предния пост са за Sitronix ST7066U...който пък е еквивалентен на Samsung S6A0069X or KS0066U, Hitachi HD44780, SMOS SED1278

Кита няма никакво значение...повтарям се но...принципа е един и същ...има го обяснен на 52 страница...хората са дали времедиаграми, последователността от команди при power - on и т.н...

Сря Фев 11, 2009 1:01 pm
Профил
Аватар

Мнение 
elesar написа:
магистър по електоника от МЕИ с прилично голям стаж съм като констуктор.

Мъка, мъка... Магистър по електроника.... мъкаааааа.

Тая титла се девалвира до нивото на орден "Стара Планина" :):):)

Ама пък има самочуствие на професор в Харвард :)

Сря Фев 11, 2009 1:21 pm
Профил ICQ
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Май ще "изгоните" новия член на форума :roll:
Иначе и аз бях на път да пиша критика на критиката ама ...

Сря Фев 11, 2009 2:16 pm
Профил ICQ

Мнение 
Винаги е приятно да контактуваш с приятелски настроени и готови да помогнат хора........ей затова тая дървава е затънала в лайната щото много професори от харвард станахте....
HCL съгласен съм с теб - свободното време на всички ни е малко и ценно и точно затова "с рогата" подхождам - щото в малкото си свободно време някои хора предпочитат да се направят на велики и недостижими вместо да помогнат. Добре че не всички са професори.

Сря Фев 11, 2009 7:09 pm
Профил
Аватар

Мнение 
elesar: не знам в какво си компетентен но ти би ли имал желание да помогнеш на някой който дори не може да си формулира правилно въпроса?

как би отговорил на някой кретен който пита например: нямам опит но искам да напиша нов порт на линукс за PIC18F84 еба ти шибаната държава няма ли тук някой компетентен който да ми помогне?

Сря Фев 11, 2009 8:12 pm
Профил
Аватар

Мнение 
3aek написа:
... еба ти шибаната държава няма ли тук някой компетентен който да ми помогне?

сер гей стани шеф

то министри стават без да са управлявали и малка фирма.
да не говорим за шефа им, дет първия му печат в трудовата книжка е министър-председател на "дърВавата"

като знам какви са преподавателите, няма какво да се чудим на магистрите.

между другото, и аз не намирам никакъв чар да инициализираш LCD контролер с програмируема логика.
дори като учебно упражнение не намирам принос. ще споделиш ли каква е идеята.
тогава може да прозрем между редовете привлекателността и да ти помогне.
така, само за някакъв код аз инициализация...

имай предвид, че хилядите китайски клонинги на 44780 се държат по различен начин, като особено са капризни към времената при инциализация.
дори софтуерно е трудно да направиш програмка, която да работи стабилно с всичко на пазара.
а варианта за хардуерна реализация... наистина никога не ми е минавал през главата.

Сря Фев 11, 2009 8:48 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
като знам какви са преподавателите, няма какво да се чудим на магистрите.

Още се намират кадърни преподаватели....по някои дисциплини доста бих казал...но за нещастие заплатите са им ниски и всеки от тях гледа да върти часпрома...и не им остава време да обръщат повече внимание на студентите...или незнам. Друг е въпроса за материалната база.......там спор няма...положението не е никак розово и са направо за линчуване.

Но да не сменям темата, че много може да се изговори...

Сря Фев 11, 2009 9:54 pm
Профил

Мнение 
Trigger написа:
Още се намират кадърни преподаватели....по някои дисциплини доста бих казал...но за нещастие заплатите са им ниски и всеки от тях гледа да върти часпрома...и не им остава време да обръщат повече внимание на студентите...или незнам. Друг е въпроса за материалната база.......там спор няма...положението не е никак розово и са направо за линчуване.Но да не сменям темата, че много може да се изговори...
Ами и това не е съвсем така... Работя с един от най-добрите преподаватели в ТУ-София и то от дълги години. Беше ми и на мен преподавател, после и дипломен ръководител и след това продължихме заедно... Общо взето PR-ите на върховната мутра ББ са адски прави, че качеството на "матриала" не става вече. Това дето в момента се пише студент не става и за чеп от зеле.. Е.. има и такива дето стават, но са единици и за съжаление общата маса ги поглъща. Не се ходи ни на лекций ни на упражнения. На упражненията никой не прави нищо. В момента по шкафовете берат прах сума ти китове на Xilinx и Texas.... Не са включени упражнения с тях щото "сложността" на материала е голяма и трябва да има поне някаква малка вероятност "студентите" да научат нещо елементарно поне от упражненията... Общо взето с две думи масата "студенти" е там за тапия не за знания... Така че... Вярно е и другото де, че има и преподаватели дето не стават... Комбинацията от двете е просто смертелна...

Чет Фев 12, 2009 10:36 am
Профил ICQ

Мнение 
Koleto написа:
Не се ходи ни на лекций ни на упражнения.

Така като гледам и на училищей не ходят. :roll:

Пет Фев 13, 2009 2:23 am
Профил
Аватар

Мнение 
навремето имаше ТНТМ = Тъп Народ Тъпа Младеж

Пет Фев 13, 2009 3:56 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 27 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2