|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:37 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: ползване на вц6 за иде
Може, незнам що съм останал с грешно впечатление.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Май 18, 2012 3:29 pm |
|
 |
|
sv_shady
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Окт 11, 2006 8:19 pm Мнения: 373 Местоположение: София/Edinburgh, UK
|
Не, че е много по темата, но Visual Studio избива цялата конкуренция заради грамотния InteliSense. За съжаление обаче не съм много фен на Майкрософт и вече като не ми се налага да го ползвам по работа, ръчкам на CodeBlocks и Eclipse. Просто предвиждането на думата, която искаш да напишеш и при двете е много дървено - предлагат всички възможно думи съдържащи буквите, които си написал, без да взима предвид какъв тип ти трябва, променлива ли, име на тип ли ... много е досадно... Но се надявам скоро опен-сорс иде-тата да се усетят.
|
| Нед Май 20, 2012 12:10 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
На мен тази опция по-скоро ми пречи, отколкото да ми помага, затова винаги я забранявам.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Нед Май 20, 2012 6:03 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Хаа, 20 години по-късно му научих и името - intelisense било. Имам го в DPS-а още на първия нюкман, команди, имена на файлове във файл-браузър прозореца и т.н. - годииини преди MS и останалият свят да чуят за тая работа (95-та трябва да беше). http://tgi-sci.com/tgi/cover2i.gif
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Май 20, 2012 6:26 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Чакай малко, говориш за текстовия редактор, или имаш intelisense примерно на законите за регулиране или на меренето  ?
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Нед Май 20, 2012 6:37 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
По него време го имаше в командния ред на nuvi , спектрометричното приложение. Можеш да цъкаш по бутоните на менюто или да пишеш командите с думи, ако правиш второто като напишеш достатъчно за да си еднозначен по-бледо ти се предлага цялата дума, с интервала можеш да я потвърдиш (или не и да продължиш да пишеш друго). Същото е и във файл-браузър прозореца, докато пишеш остават само имената пасващи на написаното, като стане еднозначно пак в друг цвят (или по-бледо на времето с моно екрана) можеш да допишеш името с интервала. В текст редактора не съм го слагал (освен за командния ред на редактора) за текста който пише човек, не би ми хрумнала подобра кретения разбира се. Не че не мога (или не съм могъл тогава), организацията е удобна и гъвкава, ама аз на мобилния телефон такова като ми се изпречи при писането на SMS полудявам какво остана да го пусна в редактора си  . Интелисенс , брей, модерна работа ти казвам  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Май 20, 2012 6:46 pm |
|
 |
|
zaphod
|
вярно е, интелисенса много ускорява работата, ама много. не защото ти спестява писане, а защото ти спестява ровене в хелпа. а опен сорс заместител едва ли скоро ще има, щото за опенсорсистите писането е спорт, не е работа и следователно не бива да се улеснява 
|
| Пон Май 21, 2012 1:20 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
уф, ебаси "разбирачите" дето се навъдихте...
|
| Пон Май 21, 2012 1:52 pm |
|
 |
|
zaphod
|
майтап бе миро  ама както се казва добре че е майтапа да си кажем истината 
|
| Пон Май 21, 2012 2:49 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Истината е, че първото читаво IDE беше на Борланд за техния turbo vision. После като излезе уиндоуса дълги години беше проблем с графичните докато М$ не изкараха Visual Studio. Това че е графично, беше крачка напред в еволюцията. Следващата крачка стана Еклипс поради факта, че е мултиплатформена среда. Не знам каква ще е следващата крачка, но засега това е... Разбира се, има и други продукти, които могат да претендират, но според мен тия успяха да се наложат като еволюционни. Иначе като възможности всяко следващо поколение разбира се е по-добро от предишните. Това си е почти задължително условие. Естествено че Еклипс покрива всички функционални възможности на VStudio 6, включая autocomplete, code analys, refactoring и т.н. Това, че някой не знае как се работи с Еклипс или го намира за удобен е съвсем друга тема 
|
| Пон Май 21, 2012 3:47 pm |
|
 |
|
sv_shady
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Окт 11, 2006 8:19 pm Мнения: 373 Местоположение: София/Edinburgh, UK
|
Не искам да се заяждам с никого, но InteliSense на Visual Studio, е коренно различно от autocomplete на Eclipse. Eclipse просто чака да напишеш няколко букви и ти предлага първите няколко думи, които пасват на това което си написал - няма значение дали ти трябва име на променлива, тип, клас и т.н. Докато Visual Studio знае какво трябва да сложиш и предлага например имена на променливи само, които отговарят на необходимия тип. Също така Visual Studio помни кои неща ползваш по-често и ги предлага първи. Така например когато си инклуднал много библиотеки не се случва да ти допълва символите с някакви имена на функции или променливи, които дори не отговарят синтактично на това, което пишеш.
|
| Пон Май 21, 2012 11:09 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
въй ужас, ми туй ша ми изяде хляба бе Шегувам се разбира се.... бачкал съм 10+ години с VS6 и вече 5+ с Еклипс и знам за какво говориш. Наистина няма подреждане по вероятности при Еклипс, но не мога да кажа че чак толкова ми липсва. То е и въпрос на концепция, а тя е универсалност. Autocomplete-а не е правен за някакъв конкретен език. Поне аз го ползвам и за XML-и, html и всевъзможни места, включително като напиша "#include " и не помня точното име на хедъра. Просто свикваш с това че може да търсиш всичко на всякъде. И като свикнеш с тая мисъл не ти е чак толкова криво че едно от всичките търсения може да се направи по-различно. Напротив, предпочитам да не е  Това с което не мога да свикна са недомислиците... в Еклипс за съжаление има доста такива, но за щастие не пречат чак толкова.
|
| Вто Май 22, 2012 12:24 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Да обаче на Visual Studio можеш да му сложиш Visual Assist X и нещата стават моооого ама много напред. Няма просто база за сравнение като удобство за писане. За съжаление е трудно да се конектне към различни копилатори и дебъгери. Става с писане на плъгини за него. Ама работата е сериозна докато се научиш да правиш нещо смислено като плъгини. Пробвах ей тъй между другото до сътворя нещо ама стигнах до закючението че си иска четене и ровене в примерите. Атмел уцелиха в десятката като си направиха средата на базата на Visual studio 2010. Те даже си я дават с вграден Visual Assist X.
|
| Вто Май 22, 2012 1:15 am |
|
 |
|
mp607
Ранг: Минаващ
|
Здравейте
Поздрави на всички участници за полезната информация. Имам въпрос към колегата loser може ли по подробно да обясни как се настройва qt creator да да компилира и дебъгва проект за stm32.
|
| Вто Май 22, 2012 10:48 am |
|
 |
|
zaphod
|
а миро, има ли еквивалент еклипса на F12? това е може би най-полезната функция на студиото. и не ми разправяй свикваш с това свикваш с онова, това свикване е много опасно, точно за него са казали хората - ако искаш да свариш жива жаба, не я хвърляй в гореща вода, а я сложи в студена и я сложи на котлона. и въобще иде без способности да разбира езика на който пишеш - не благодаря. само с текстови трикове като аутокомплийта не става.
|
| Сря Май 23, 2012 7:21 am |
|
|