Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Чип конвертор UART --> USB 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Чип конвертор UART --> USB
Ако е за бредборд - модулче дето си има и усб конектора и всичко до рейката, че и кабелче.
Ако е за серия дето основния контролер няма усб и/или вече е изведен на уарт - silabs, prolific, ftdi, wch - които иска. Ако е за ново устройство - native usb от основния процесор, какъв клас ще ползва (или не) си е негова работа.
Реално наличието на Microchip-ски сертифициран драйвер за CDC в последните виндоуси е интересен аспект. Как са успели да го пробутат на майкрософт при положение че всеки може да омаже стека в контролера, не ми го побира главата.

Сря Апр 22, 2015 5:15 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение Re: Чип конвертор UART --> USB
Колеги,
Много благодаря на всички за отговорите, дискусията и помоща. Идеята ми за този чип е, че разполагам с PIC18F4550, който има вграден USB интерфейс, но аз нещо не мога да се справя да го подкарам. Използвам компилатора на Mikroelektronika MikroC PRO for PIC и там има готови примери за USB комуникация с този чип, но нещо не се получава. Чета разни мнрния в нета и във форуми и всички споделят, че при тях се получава, но доста от тях използват развойната система на Mikroelektronika.

Та след толкова приказки искам да изпробвам с такъв чип конвертор и попитах за такъв чип в DIP корпус за да мога да си направя репинг платка.

Благодаря ви още веднъж за мненията :)

Сря Апр 22, 2015 5:16 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2