|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:01 am
| Автор |
Съобщение |
|
michev
Ранг: Форумен бог
|
 Re: СМС-и от компютър
Това ако беше моя задача, вече щях да съм забравил, че съм правил нещо подобно. Толкова много API-та за избращане на SMS-и има, че е тотално безпредметно някой тепърва да прави хардуер, че да му пише софтуер, че после софт за PC. Работа за 2 дни с тестването.
|
| Пон Юли 10, 2023 4:39 pm |
|
 |
|
relsys
|
Аре ся... 2 дни е само първоначалната подготовка за първото биропиене....
|
| Пон Юли 10, 2023 8:34 pm |
|
 |
|
michev
|
Е, аз затова тренирам редовно  -  Майтапа настрана, задачата наистина е за много малко време - python/javascript код за ползване на кое да е SMS API (даже и AWS имат) в една AWS ламбда и е на 90% готов. Източника за телефоните и текста може да кажем да е от google sheets а резултата от изпълнението може да се праща на мейл. Вариации на това - безброй.
|
| Вто Юли 11, 2023 11:04 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
Че не е сложна задачата - не е! Просто ми трябваше малко време, за да открия правилния подход в случая. И не е за 2 дни понеже трябваше да изградя цяло приложение и база данни със съответните инструменти за обработка. И базата я направих в csv, за да може потребителя сам да бърка вътре при нужда. Та във финалната версия изполвам google messages. Реално потребителят си сдвоява телефона с google messages и позволява на приложението да изпраща SMS-и през неговия телефон. Мисля, че е най-питомно, при положение, че човека има много СМС-и включени в тарифния план. Иначе са по 0,25 на бр...
_________________www.elkran.com
|
| Чет Юли 27, 2023 1:35 pm |
|
 |
|
michev
|
Писането ми в тази тема не беше с цел дракане а да ви накара малко да се замислите с подходите които сте описали и времето им за реализиране. В крайна сметка ако си сложите часова ставка в която да има разхода ви + данъци + евентуално малка печалба то цената съм убеден, че ще е отказваща. Търсенето как да спестите 1-2 лв на ден и то в добрият случай на клиента не оправдава инвестираното време. Ако този бизнес за който правите тая СМС нотификация не може да си позволи да вземе 50ст от клиент (пр. "имате час за сервиз на ххх в ххх часа", "вашият автомобил е обслужен"), то има нещо много гнило в цялата тая работа. Със сегашното решение, ако се счупи на шефа телефона или остане без ток/обхват/каквото-и-да-е .. работата отива у канала...
|
| Чет Юли 27, 2023 6:06 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
Това е услуга за приятел. Не е платен проект... С тази сметка съм напълно наясно...
_________________www.elkran.com
|
| Чет Юли 27, 2023 6:44 pm |
|
|