Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Mp3 player 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Danov в пощата ти е. Ако обичаш прати го на електрончика че нещо ми е много зле достъпа днес.

Пет Дек 17, 2004 11:49 am
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
http://www.mpic3.com/

Нед Дек 26, 2004 11:39 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
bateAz написа:
Реконструкторе, ти правиш ли разлика между тръпка и гърч? На външен вид леко си приличат, но вътрешното състояние е КОРЕННО различно. :wink:

Абе тея за тръпка и гърч са повече :)

incf CountOTPWWTCSMP3P

OTPWWTCSMP3P = of the people who want to create such MP3 Player :- ))

Пет Авг 19, 2005 10:08 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Абре тоя mp3 хубаво нещо ама VS1001 трудно се намира .... !

По едно време имах доста голям мерак да си правя mp3 decoder в FPGA ..... ама така и не ми остана време ...
иначе ако се спретне нещо подобно ще излезе доста по-гъвкаво ... по-ефтино ... и достъпно (щото определено е по-лесно да се закупи един Спартан 2 или 3 отколкото VS1001 )

Ако някои е мервал нещо из нета ... нека да каже .... :)

Единственото което аз успях да изровя е:

http://www.pjrc.com/tech/mp3/fpga/index.html

В този случаи декодера е побран в един Xilinx XCS10XL ..... което означава че спокоино ще може да се пъхне и в XC2S15 .... и да остане място и за още някоя джаджа ! :)

Съб Авг 20, 2005 12:40 am
Профил ICQ WWW
Ранг: Минаващ

Мнение 
MP3 на базата на AVR:
http://www.myplace.nu/mp3/

Съб Авг 20, 2005 10:47 am
Профил
Аватар

Мнение 
borko написа:
MP3 на базата на AVR:
http://www.myplace.nu/mp3/

Да ама и тия са с VS1001. Нашия проблем не е схема, не е софтуер, а тоя чип.

Съб Авг 20, 2005 11:11 am
Профил
Аватар

Мнение 
Значи в Алтроникс Микросистеми имат MAS3507 DPMQFP44U, а не VS1001. Една опаковка е 19 чипа. Цената не се знае. Днес ще ими пиша да ги питам за цената.

Съб Авг 20, 2005 11:59 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Такъв чип някой ми предложи наскоро, ама не ми хареса идеята че трябва да слагам DAC след него :?

Съб Авг 20, 2005 12:07 pm
Профил
Аватар

Мнение то готовото понякога излиза и по ефтино
Днес от склада на TCM в Пловдив купих напълно работещ си мп3 дискмен . Верно малко почукан но може да си избереш и пробваш на място. Че адаптерче и слушалки си има. Дисплея вади таговете , даже и буферче против прескачане си има .... и струва само 32лева.
То един декодер на дребно едва ли е много по ефтин.. Така че който му е мерак да бяга да пазарува - това си има всичко в него :D

Вто Авг 23, 2005 10:36 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Хехе ... абе то на всеки мисля че е ясно че ако купиш готов продукт ще ти излезе по-ефтино .... е да ама къде е тръпката в тва ???

Друго е да си го направиш :wink: .... да не говорим че една система която ти си я творил можеш да е накараш да прави много повече нещица отколкото купешкото .... и в краина сметка даже туковиж си оправдаеш трудът и мъките свързани с закопуването на чарковете ....

С две думи ... всеки може да си го купе ... малко хора обаче могат да си го направят :D .. именно в това е смисълът на занятието ... 8)

Сря Авг 24, 2005 12:53 am
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Точно казано: "С две думи ... всеки може да си го купи ... малко хора обаче могат да си го направя"

Сря Авг 24, 2005 1:19 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
BrainStorm написа:
Хехе ... абе то на всеки мисля че е ясно че ако купиш готов продукт ще ти излезе по-ефтино .... е да ама къде е тръпката в тва ???

Според мен тръпката е да се занимаваш с неща които неможеш да си ги купиш! или не са ти по джоба или ги няма !
Аз вечно започвам да върша разни неща и по-късно осъзнавам колко време и усилия са ми коствали и че това нещо може да се купи и не си заслужава зора! Верно е че много неща може да се постигнат като си го сглобиш сам .. най малкото да си чукаш главата и в крайна сметка да си угодиш напълно , но в момента става въпрос за нещо което е много масово .. МП3-ки вече има навсякъде .. в ГСМи , в флашки и кадели не .. Можеби преди няколго години това беше екзотика.. но сега според мен неси струда човек да се занимава ако естествено не гони някои екзотични критерии. За мен при звука основния критерии е качеството - което си е широко понятие .. но тия декодери са хардуерни - няма какво да променяш по тях .. в ония МП3ки дет са по магазините ситуацията ще е същата. Така че аз лично предпочитам да хвана нещо готово и например да му сложа един DAC на BB , отколкото да взема да заоявам наволя и да се надявам да тръгне като нещо с много функции ,но в крайна сметка на това работата му е да свири!

"Друго е да си го направиш :wink: .... да не говорим че една система която ти си я творил можеш да е накараш да прави много повече нещица отколкото купешкото ...."

По този въпрос попринцип съм съгласен, но за тая МП3ка по добре купи една готва щото е за без пари пък като си мераклия - твори над нея.

Сря Авг 24, 2005 5:01 am
Профил

Мнение Относно VS1001
Изобщо може ли да се намери VS1001 в България?

Пет Юни 09, 2006 2:56 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
По принцип всичко може да се намери, но цените са ... Примерно за STA013 ми поискаха за единична бройка 42лв. без ДДС преди няколко месеца. Питаш в Алтроникс, Акерман и т.н. ще ти доставят, но излиза скъпо удоволствието.

Пет Юни 09, 2006 10:16 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
ето и нещо направено само със ARM на Атмел http://www.mikrocontroller.net/articles/ARM_MP3/AAC_Player
външния ЦАП може да не се ползва и да се пусне през PWM-а за по-непретенциозни слушатели

Пет Юни 09, 2006 11:52 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща