|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:19 am
| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
За умножениетоили делението съм съгласен - бих ги избягвал в прекъсване, но може и да се наложи.
Но това не са функции в контекста на мисленето на HLL писач, а само по един символ... та едва
ли става дума за тях.
За маскирането не съм - това е май масова заблуда, че могло да се обработва прекъсване
немаскиран. Неотдавна го дъвкахме в друга тема. Обработката на прекъсването приключва
в момента в който бъде демаскирано - какво следва в нечий сорс след това няма значение,
процесорът я е там я не (обслужвайки друго прекъсване). Дали демаскирането го прави човек
с RTI , RTE или каквато там е инструкцията за връщане от прекъсване или по друг начин
(бутайки директно флага например) няма значение.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Сеп 25, 2009 4:38 pm |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Естествено че ако ти се налага да умножаваш или делиш това е друга работа. Аз не знам CCS сам да забранява прекъсвания или да прави каквото и да е друго. Той си има някакъв стандаертен хендлер на прекъсването, който е доста тромав и недъгаво написан, който лесно се маха, има си fuse за това. Но и неговия не прави нищо по различно, просто според мен не е написан много добре.
Не знам кой тоя софт дето все в прекъсване се изпълнява, може и аз просто да не знам.
|
| Пет Сеп 25, 2009 6:37 pm |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
|
| Съб Сеп 26, 2009 12:23 pm |
|
 |
|
zaprqn
Ранг: Новодошъл
|
На реда преди деклариране на функцията слагаш едно #inline
|
| Вто Окт 06, 2009 7:23 pm |