Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
GNU Toolchain за Лайнукс? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: GNU Toolchain за Лайнукс?
Цецо написа:
....
То вътре всичко се върти в схемата - "това не работи, май го оправих... или пък не съм, оправи се, ама не съвсем... абе закрепи се, няма да го барам". :)

:D :D :D :D

Това е изречение за 6+, ей! Нямам отношение към същината, не съм ползвал ГНУ никога
ама коментарът е чудесен.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Авг 15, 2011 5:37 pm
Профил WWW
Аватар

то какво ли работи вече... 8O
това е от днес

Прикачени файлове:
win-firewall.png
win-firewall.png [ 20.96 KiB | Прегледано 704 пъти ]
Пон Авг 15, 2011 5:38 pm
Профил

ДедоБоре написа:
то какво ли работи вече... 8O
това е от днес

Честито Дедо! :D :D :D

и при мен спряха да се отварят настройките, макар че по-често ми даваше че не може да намери тоя или оня dll..
Пробвах 3 антивирусни - нищо... след което формат и чао-чао на бозата... Та затова се роди и тая тема :)

emilvtc написа:
Малко встрани, но все пак по темата:

Можете ли да ми дадете акъл каква версия на Linux да си инсталирам на лаптопа?
Ще ми трябва за да подкарам на него някакъв GNU Toolchain за АРМ9.

(Всички ми дават акъл да не използвам Windows базиран Toolchain ... Дали имат право? )

Дават ти добър акъл хората! Може да не се съмняваш... с две думи Лайнукс не е едно нещо, както и GNU не е едно нещо. Това са хиляди инструменти и всеки от тях има десетки ако не и стотици версии. Да стъкмиш нещо от хиляди части и всяка част да е съвместима с останалите изобщо не е толкова просто, колкото изглежда!
Хубавото на уйндовс релийсите е, както в случая с Ягарто е, че някой си е направил труда и е събрал подходящи версии, тествал и ти само цъкъш с мишка "install" и то тръгва. Лошото обаче е, че подобни компилации съдържат само определен и минимален брой инструменти. Просто няма как да направиш компилация от безброй неща и всяко от тях да е актуално. Все едно на един компютър да се пробваш да инсталираш целия възможен софтуер и да очакваш да работи, Не става!
Не че на теб ти трябва целия световен софтуер, но просто Линукс ползва много пакети, библиотеки, скриптове... Отделно ти няма да компилираш само едно голо ядро, все ще ти затрябва нещо си дето го няма в твоята компилация и тогава ще се хванеш за палците на краката...

Иначе за тоя ноутбук пак "всички" ти казахме - хвърляш го и си купуваш нов! Всъщност може и да не е нов, мога да ти препоръчам и втора злоупотреба за 300-400лв има двуядрени с 2GB RAM. Слагаш си едно Ubuntu и приключваш!

пс.
Ще помоля да се опитаме да запазим тая тема (занапред) с по-малко спам. Има важни неща като това "sudo apt-get build-dep gcc-4.5" дето го откри колегата michev и дето трудно се помнят. А после е гадно да ги търсиш измежду спама....
thank you!

Пон Авг 15, 2011 7:30 pm
Профил

Някой има ли идея как се добавя cp1251 към Убунту + Еклипс?

Добавил съм го в локалите (/var/lib/locales/supported.d/bg ) ребюлднах с dpkg-reconfigure и в доста програми 1251 си бачка, обаче в Еклипс не се появява такъв енкодинг. А по разбираеми причини сорсовете са с 1251 и варианта да ги конвертирам в UTF не ми върши работа...

едит: Проблемът е решен

Лошото е, че не съм сигурен как понеже първо пробвах какво ли не:
добавих в /etc/locale.alias реда: "bulgarian bg_BG.CP1251",
после пуснах set-language-env (то ме накара да го инсталирам от някакъв пакет) след това ме пита за един куп настройки
и т.н и .т.н (колко пъти регенерирах локалите вече не помня).

И нищо. Докато не видях че в Еклипс като избера от менюто Edit->Set encoding... там на others ми дава маркер. Написах cp1251 и стана мамка му! Аз през цялото време се мислих че това drop down box и трябва да селектирам една от опциите и се ядосвах че няма windows-1251...

Чет Авг 18, 2011 2:01 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2