|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 3:38 am
Изпитан toolchain за Cortex M3.
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
На пръв поглед бива.
Ти в крайна сметка с какво дебъгваш Zylin или CDT?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Окт 26, 2010 1:55 pm |
|
 |
|
fan
Ранг: Почетен член
|
A Zylin, и аз като миро неможах да го подкарам CDT-то на еклипса. По туземските(разбирай руски) форуми намерих един, който твърди, че бачка, ама нещо не го докарах.
|
| Вто Окт 26, 2010 1:58 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
CDT-то бачка... не като да не бачка
Просто са нашматкали един куп конзоли и ги превключва по някакъв странен алгоритъм. Прекалено е объркващо за мен 
|
| Вто Окт 26, 2010 3:09 pm |
|
 |
|
fan
|
Ми не знам тогава, лятото се пробвах да го подкарам ама нещо не стана. Ако покажеш последователноста на пуска му с характерните особености ще бъде радост голяма! 
|
| Вто Окт 26, 2010 3:14 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
никаква специална последователност няма... Отиваш в Debug configurations, избираш new, сменяш дебъгера от gdb на arm-elf-gdb или arm-none-eabi-gdb или там каквото ти е ехе-то...
Като го пробвах миналата седмица имаше и настройки да се въвежда remote port и т.н. т.е. дори нямаше нужда да се пишат команди (target load и т.н.). Ама сега нещо не мога да ги намеря къде са тия настройки... изглежда ми също като настройките на Zylin-a ( а може и той да е ги е подменил).
|
| Вто Окт 26, 2010 3:55 pm |
|
 |
|
setoy
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
При мен не ще  Всъщност, в Eclipse Helios си работи, но не ще да се показва в средата на codered, която също е Еклипс, но не знам каква точно вересия е... Жалко
П.С. За embsysregview говоря. Иначе и аз ползвам Зилин.
|
| Вто Окт 26, 2010 4:00 pm |
|
 |
|
fan
|
Миро, нещо ни гъбаркаш?!
Преди малко пак се пробвах и резултата същия - някакви съобщения за грешки.
|
| Вто Окт 26, 2010 4:25 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
е ще се гъбаркам....
CDT плъгина просто пуска GDB и това няма как да не работи. Все пак помисли си колко народ ползва Еклисп в комбинация с GDB.
Какви грешки ти дава? Пробвай и с по-старо GDB щото твоят сглобка е наистина много прясна...
|
| Вто Окт 26, 2010 7:03 pm |
|
 |
|
setoy
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Някакъв линк за CDT плъгина ? Да тествам и аз...
|
| Сря Окт 27, 2010 12:39 pm |
|
 |
|
fan
|
Тя работата била друга при мене!
Чети тук:
http://download.eclipse.org/tools/cdt/releases/helios/
Тегли и инсталирай от този архив:
http://www.eclipse.org/downloads/downlo ... 241320.zip
Само GDB Hardware Debugging feature
Една руска инструкция за начинаещи и за подсещане "ARM: Eclipse + gcc + newlib + openocd + gdb" автор "клен":
http://www.terraelectronica.ru/files/mo ... pce_v2.pdf
|
| Сря Окт 27, 2010 1:36 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ударих на камък. Асемблера ми гърми в бозата. извежда ми стандартната тъпня "as.exe has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience." и аре баста. В конзолата ми дава Error 1 и толкоз. Много изчерпателна информация.
Нищо асемблерско не мога да компилирам, пробвах съвсем различни файлове - все му е тая. Всъщност създава ми празен "o" фаил преди да умре  Явно въобще и не се опитва да асемблира а пуква преди това.
Пробвах 2.19 (от code sourcery) и 2.20 (от yagarto). Същото. Пробвах на друго ПЦ. Същото.
Върнах си стария 2.18 дето върви с гну 4.3 и си работи. А са де?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Ное 24, 2010 3:08 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Два варианта:
1) Ти изолираш твоя код, който побърква as-a (задника  )
2) Пренаписваш си код по тертипа, който аз ползвам
Това което ползвам аз е:
1) Ползвам препроцесор (знаеш мейкфайла ми, може да сравним ако искаш, че не помня правил ли съм промени)
2. Викам GCC, което да извика AS (вижда се по-горе) 3. Във всеки асемблерски файл инклудвам стандартни дефиниции (освен всичко останало), това е хедърчето за куртекс: 4. В всеки асемблерски файл си правя функциите така:  |  |  |  | Код: //*---------------------------------------------------------------------------- //* int memcmp( const void *buf1, const void *buf2, size_t count ) //*---------------------------------------------------------------------------- //*The return value indicates the relationship between the buffers. //* //* Return Value Relationship of First count Bytes of buf1 and buf2 //* < 0 buf1 less than buf2 //* 0 buf1 identical to buf2 //* > 0 buf1 greater than buf2 //* //*---------------------------------------------------------------------------- FUNC( memcmp ) cbz r2, 2f 1: ldrb r4, [r0], #1 ldrb r3, [r1], #1 cmp r4, r3 bne 3f subs r2, #1 bne 1b 2: movs r0, #0 bx lr 3: subs r0, r4, r3 bx lr
ENDF( memcmp ) |  |  |  |  |
|
| Сря Ное 24, 2010 3:26 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Май не ме разбра - той си гърми без въобще да се опитва да асемблира. Или поне така изглежда, щото пробвах няколко различни файла. Включително и такъв дето си го дават ST по CMSIS....
|
| Сря Ное 24, 2010 3:38 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Ами не мога да те разбера наистина
АКо се съмняваш в кофти ЕХЕ-файл, мога да ти пратя моя
За останалото, проблемът е или в опциите (можеше да покажеш поне с какви опции го пускаш) или в сорс (S) файла...
едит, аз съм с:
GNU assembler (GNU Binutils) 2.20
и си бачка
|
| Сря Ное 24, 2010 3:44 pm |
|
 |
|
fan
|
Един въпрос към Цецо, защо ги пишеш тези асемблерски инструкции?
|
| Сря Ное 24, 2010 3:51 pm |
|
|