|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:09 am
Да поговорим за защита на данните
| Автор |
Съобщение |
|
sthx
Ранг: Форумен бог
|
Tипична ситуация.
Приказва ме си с чорбаджията вежливо, договаря ме се. След това разговарям с човека, който работи с машината, или с този ,който я поддържа. На третата минута той ми казва, че шефа му няма да ми плати. Така бил направил с еди кой си. Какво да првя тогава? Вазелин ли да си купувам?
Тия хора са свикнали да работят по един начин и само от него разбират. Както вече писах, повече ме уважават след такива случки. Даже ми се и подмазват. На биещи не съм попадал. Ако разбера, че са такива, бих им казал, че не им познавам контакторите и не мога да им направя машината. Съдейки по мненията тука, сигурен съм, че ще намерят такива, които са учили за техните контактори.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пон Юни 04, 2007 11:28 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Ако някой колега не си е правил за бой и са го понабили да ми го прати за клиент тоя хубостник. Те такива клиенти са много сладки. Не само че накрая си плащат умножено по коефициент на симпатичност ами и си плащат и тарифата за на момчетата които ги превъзпитават. Нещата в България са доста променливи.  :):)
Виж с тия дето просто не искат да си плащат или забавят плащанията само шапката си е решението когато става дума за дребен проект.
Ето sthx явно е човек с доста стаж в проектите на парче и живота го е научил.
Най добрия вариант е човек да си работи по по големи проекти за сериозна фирма и да няма такива проблеми. Но е доста трудно ако си нейде по провинцията да си намериш нещо подходящо. Но не е и невъзможно. С времето ако се развиваш достигаш ниво над средното изграждаш си контакти и нещата започват да се нареждат.
|
| Пон Юни 04, 2007 1:35 pm |
|
 |
|
Dot
Ранг: Минаващ
|
Точно в момента, колегата монтира ммммм една система в цех, където по неговите думи има поне още две такива неработещи. Едната е явно монтирана но неоживена, другата е зарязана в етап монтаж. Как да не подозира човек - проблеми с плащането?
Да видим какво ще стане. Договора е изряден откъм позиция плашане,...ама знае ли човек?
|
| Пон Юни 04, 2007 2:40 pm |
|
 |
|
Zeus
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
[quote="Nikola Kirov"][/quote]
Благодаря за разбирането. По принцип не съм попадал в такива ситуации, а и за сега няма такива изгледи. Просто тази идея ми хрумна ей така и реших да пусна темата. Наистина съм начинаещ в ПИК-овете, занимавам се от около 1 година, но това не ми е работата, повече експериментирам от интерес. Защитата ми е интересна повече от техническата и реализация, отколкото да се предпазвам (става въпрос за идеи, които евентуално да реализирам, а не готови решения)
|
| Пон Юни 04, 2007 3:35 pm |
|
 |
|
sthx
|
@Dot, бъзикни някой от цеха. Ако трябва почерпи го една бира след работно време и всичко ще ти каже. Погледни какви са им тоалетните, как са облечени работниците, как се отнасят към задълженията си и към началниците си. Виж как е организирана охраната. Ако охранта е по-стриктна от работниците - внимавай. Всичките тези неща говорят за характера на собственика и за неговото отношение към работещите и към можещите.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пон Юни 04, 2007 5:18 pm |
|
|