|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:57 am
| Автор |
Съобщение |
|
Nikola Kirov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Дойдохме значи на по балансирана позиция.
PLC тата не са нещо по сериозно от останалата техника. Останалите им предимства са ясни,не споря.
Просто се подразних от погледа отгоре който имат по правило хората които се занимават с PLC върху техниката която е разработвана и правена за конкретно приложение в българия. За такива устройства обикновенно ползвате етикети като ТНТМ и подобни.
Това че не сте способни сами да сътворите нещо добре работещо не е основание да си мислите че правената техника е ТНТМ изпълнение.
Ако беше само ти нямаше да се подразня много. Но както написах по нагоре това е по правило. Почти всички които се занимават с PLC имат това отношение,че някои си позволяват да ни гледат и с снизхожнение 
|
| Пет Авг 17, 2007 9:16 pm |
|
 |
|
alexandro28
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пет Юли 28, 2006 12:06 pm Мнения: 33 Местоположение: Sofia
|
Ами не знам как да ти отговоря ,това ,което аз обаче знам е -" не е нужно да откриеш топлата вода ,зада се изкъпеш" ,не претендирам ,че съм бог знае какъв хардуерист или пък такъв програмист ,не ме вълнува с какви чипове са направени готовите устройства ,а това за което са предназначени да работи коректно и надеждно.
Преминах на Allen-Bradley системи,защото се програмират два пъти по-бързо от Сименс (лично мое скромно мнение) ,а това е важно за мен ,защото много отдавна отмина времето ,когато работех за слава....Никога не съм се отнасял пренебрежително към хора занимаващи се с развойна дейност на БГ апаратура,поздравявам ги за начинанието,самият аз като хоби се занимвам с ТВ ремонти и електроника и знам какво е да си блъскаш главата над някое схемно решение и удовлетворението когато нещо тръгне като хората след няколко безсънни нощи .
|
| Пет Авг 17, 2007 10:05 pm |
|
 |
|
sthx
|
За всеки влак си има пътници.
Oсвен направата е важна и поддръжката. Сменял съм 5 годишно управление на Omron с мое, по простата причина, че италианците, чието производство беше машината не се отзоваха. Бългаските представители на Оmron бяха безпомощни, щото съответната джаджа вече не се произвеждала.
Вярно е , че утре може да ме сгази влака, но съм сигурен, че пациентите ми няма да особено застрашени. Ремонтът на входноизходните модули може да го извърши всеки телевизионен техник, чарковите са налични по магазините.
За всеки влак си има пътници. Някои от пътниците сменят влаковете.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Съб Авг 18, 2007 10:47 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
To и за дълговременната поддръжка има лесно. Преди съм участвал в в внедряването на 2 по отговорни системи. И на 2 те предложихме изработка на допълнителни резервни модули и документация за поддръжка и ремонт. Хората си платиха и това и им подготвихме китове. Оттам нататък може да се справя и щатния им електротехник ако възникне проблем.
А и често когато се прави нещо по дребно самия клиент си поръчва и резервна бройка за всеки случай.
|
| Съб Авг 18, 2007 11:28 am |
|
 |
|
Mozfet
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 4:33 pm Мнения: 273 Местоположение: София
|
Би ли обяснил, кое точно те бави при програмирането на Сименс? Чувал съм го като коментар в американски форум, но бих искал да конкретизираш: кое е недостатък на Сименс и кое е предимството на A-B?
Поздрави
_________________ Adios
Mozfet
|
| Пон Авг 20, 2007 3:53 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
на крива ракета космоса и е крив....
за ТНТМ любителите - http://www.runmode.com/usefulstuff.html#hardware
|
| Пон Авг 20, 2007 5:04 pm |
|
 |
|
alexandro28
Регистриран на: Пет Юли 28, 2006 12:06 pm Мнения: 33 Местоположение: Sofia
|
С две думи надали ще стане ясно ,не знам дали познаваш двата софтуера , Rslogix5000 и съответно степ седмицата .Много са нещата ,например адресираш директно в ладера като директно съсздаваш таг по твои избор и название ,не е нужно да пишеш меркери до полуда както при сименс ,директно създаваш таг кликвайки върху даденият бит или променлива,много по-интуитивни и гъвкави са всички модули,комуникацията по етернет е детска игра ,директно конфигуриране на серво оси в софтуера .Най -вече пише се на ладер !
Както и да е защо ли усещам доста заядлив тон,от някои участници.???
Все ми се струва ,че се чувствате някакси прецакани
 .Ми не знам,всеки сам си намира клиентите,пазара е свободен.Не работя само с Allen-Bradley ,Siemens ,a принципно с това,което клиента пожелае.
За ракетата не знам,но моята лети добре
Повече не смятам да пиша по темата успех на всички
|
| Пон Авг 20, 2007 6:20 pm |
|
 |
|
bisko_73
|
MPI- multi point interface. Работи на около 190k/s (трябва да провря колко точно). А пък за програмиране на панел на сименс ти трябва ProTool. Със STEP 7 не става. Фирмата продава кабели с адаптери от com порта на РС към нода. Все пак може да има и някои други подробности, щото със сименс избягвам да работя.
|
| Сря Ное 14, 2007 11:37 pm |
|
 |
|
rrussinov
Регистриран на: Пон Мар 05, 2007 10:14 am Мнения: 4 Местоположение: Ruse
|
Абе пич, що само пълниш темата с плява. Преди да напишеш нещо, прочети малко по темата. А пък ако избягваш да работиш със Сименс, що изобщо се включваш в дискусията.
А на alexandro28 ще кажа, че познавам Step7 от около 8 г., а RSLogix-a по- бегло. Лично мое мнение е че LAD-a не е за серизна работа. Пиша на LAD само за едни клиенти англичани, щото имат такова изискване (да разбирали програмата). Всеки път когато ползвам LAD изпадам в тиха лудост. Идеален е за хора дето мислят като електротехници (релейно- контакторна логика).
А за по- бързото програмиране не мога да се съглася. По простата причина, че си имам библиотеки за Степ7. Мои библиотеки за всякакви изпълнителни механизми и устройства. Когато правя проект с някакво устройство което нямам, добавям си го в библиотеката и следващият път само го слагам и ползвам.
Да не говорим за езиците като HiGraph, Graph, CFC и SFC. При тях програмирането е като детска игра с Лего конструктор. И не вярвам с RSLogix-a да можеш да го направиш по- лесно и бързо. Да не говорим, че с тия езици имаш и графично представяне, което прави нещата разбираеми дори за пингвини.
Ако всеки път пишеш от 0 алгоритъма за задвижка, то сигурно си много трудолюбив.
Извинявайте за отклонението по темата.
TheWizard - Имам описание на PPI протокола, който е орязана версия на MPI. Ако те интерес, мога да ти го пратя по мейла.
_________________ Око се плаши, ръката - НЕ!
|
| Пон Фев 18, 2008 11:45 am |
|
 |
|
TheWizard
|
прати: the.wizarda[at]gmail.com
_________________ main[-1u]={1};
|
| Пон Фев 18, 2008 2:33 pm |