Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Извличане на инфо от PIC 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
явно теракомци имат скрита продукция, или имаме разминаване в термина "високочестотен генератор".
все пак ще ми е интересно за какъв точно генератор иде реч в поста ти.

обикновено си пиша сам постингите. гледам да са обмислени, и да има поне малко информация в тях.
не те намирам за малоумен. но ако това е твоята самооценка, няма да ти противореча.
просто ти обясних, че от поста ти:

Цитат:
Цялата галимация е за един високочестотен генератор на Тераком Русе. Искам да минимизирам цената.Екстрите, които има този генератор не са ми нужни в по-голямата си част. Може ли някой да ми програмира контролер за генератор от 1Hz до 1 Mhz и колко ще ми струва.

не може да се разбере какво искаш. звучи ми като "искам да оптимизирам цената на един кайен, щото има много екстри. някой ще ми даде ли цена за балансиране на джанти?"

в един момент говориш за ВЧ генератор, после за обхват "1Hz до 1 Mhz". освен, ако този генератор няма да ти трябва за модулация на друг ВЧ генератор, двете неща не се връзват много.
пък и самото понятие "генератор" е твърде широко - може да е за правоъгълни импулси, за тръгълни, и т.н.
не ми се навлиза в детайли като модулации, изходни нива (стабилизация), фазов шум и прочие. ако си наясно с частта, която НЕ Е контролер, би трябвало да зададеш въпроса малко по-компетентно.

затова ти написах да си направиш заданийце за техическите характеристики, защото те са важни за избора на компоненти и от там стигаме до най-простото нещо - програмирането на контролера. а техническите характеристики би могъл да ги дефинираш относително добре, ако си определиш за какво ти е генератора. чак тогава може да се говори за програмиране и за цена.

и накрая - умението "програмиране" май няма особено голяма тежест при правенето на ВЧ генератори. поне не съм забелязъл да помага значително. може би, ако имаш готово желязо и искаш да добавиш фунции, които производителя по някаква причина не иска да направи - да, тогава го разбирам упражнението. ама обратното? и то с цел "оптимизация на цена"...

да приемем, че не искаш да крадеш продукт на български колеги (да питаш в нашенски форум как става определено бих класирал като малоумно), а по ред причини не можеш да си позволиш цената и си решил да си направиш свой продукт. не клонинг, а да заимстваш идеи. наясно си с аналоговата+ВЧ част и имаш спънка с програмирането на контролера, който да управлява генератора. тогава, мисля, че ще се намерят достатъчно хора тук, които биха ти помогнали с готовност

Сря Мар 18, 2009 10:39 am
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
Цитат:
Може ли някой да ми програмира контролер за генератор от 1Hz до 1 Mhz

Дали съм задал така въпроса члучайно?
Не!
Това имаше за цел да отсее тези, които хал хабер си нЕмат, от тези, дето СА правили подобно нещо.
Такъв човек се намери! Мерси, че ми обърнахте прекалено голямо внимание! Нямаше нужда. :D
Останете със здраве и милион реда програми :D

Сря Мар 18, 2009 9:27 pm
Профил
Аватар

Мнение 
То ясно че си дребен тарикат ама нямаше нужда с последния си пост да го казваш в прав текст :). Все пак по младите колеги нямат изграден усет за хората. Някой нямаше да се сети :):)
То често дребните тарикати се сблъскват с по големи тарикати от тях. Като нищо си хванал такъв за работата :):):). И какво ще правиш после ;)

Сря Мар 18, 2009 10:52 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3