|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:19 am
Използване на goto и labels в C
| Автор |
Съобщение |
|
bateAz
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Зависи от компилатора / компанията ...
Няма лошо, стига да е преди, а не вместо секса.
|
| Вто Сеп 21, 2010 10:21 am |
|
 |
|
zmej
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Нед Ное 28, 2004 10:02 pm Мнения: 141 Местоположение: София
|
Ако всеки си пише сам програми за работа (или пък кеф, що не), може да си прави каквото ще - goto през ред, return през два. Ама в някои по-големи организации, където има правила за писане на код, и този код трябва да е възможно най-малко бъгав, там вече бият през ръцете. Тези правила не са ги измислили, за да правят мръсно на добрите момчета заради "goto" (#56 - required).
Не коментирам дали и колко са смислени - на мен никой не ми виси на главата за тях, най-важното е кодът да е лесно четим без допълнителна документация и да може да се модифицира лесно в определени рамки.
@ Цецо - май не, не е добре да ти се припикае по средата на действието. 
|
| Вто Сеп 21, 2010 10:44 am |
|
 |
|
relsys
|
|
| Вто Сеп 21, 2010 10:48 am |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
56 (req): The goto statement shall not be used
57 (req): The continue statement shall not be used
58 (req): The break statement shall not be used, except to terminate the cases of a switch statement
 ?!
|
| Вто Сеп 21, 2010 11:32 am |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
е, какво се цъклиш? хората се опитват да вкарат ред в писането - никви чупки в кръста - всички подредено, няма разцепване където му хрумне, че му е удобно на програмиста. то пък continue никога не съм ползвал, break освен в switch - също не съм, goto - е, в началото опитвах - после инициатора на темата ме подритна и спрях - май за добро. и всичко си ок като пиша. виж return го слагам където ми е удобно, ама си има предимство поне в това мисля...
като цяло има идея в правилата ако ще работя екип. само дето не знам в бг дали го има тоя момент 10 човека да работят над един код 
|
| Вто Сеп 21, 2010 11:49 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Бе то 3-ма българи едновременно дупка не могат да изкопаят, той 10 търси код да пишат  :):)
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Сеп 21, 2010 12:06 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
някъде в "Хумор" имаше една картинка тамън като по темата - бай Иван копае, останалите 6-7 човека ... е, сещате се какво си чешат 
|
| Вто Сеп 21, 2010 12:16 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Аз бих добавил и правило #128:
128(req): The C Programming Language shall not be used , except for personal fun.
MISRA не са нищо друго освен поредната организация правеща пари, базирана на предразсъдъците
на хората. А такива организацийки са се пръкнали под път и над път, където разни мъдри и безработни
хора измислят какви ли не щуротии и идиотщини, само и само да си докарат по някой лев. Нашите от
БАН ряпа да ядат, поне се опитват извънземни контакти да направят
За бира преди секс не съм се сещал, но мастика/ракийка с мезенце от нарязани кисели краставички, поляти
обилно с олио и червен пипер съм се сещал. А след секса е още по-голям секс да изпиеш отварката от буркана
с киселите краставици. Може и 2-ра мастичка да цапнеш.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Сеп 21, 2010 1:22 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Глупости! Ей, нищо не разбирате вие!
Единия следеше за ISO 286-2 ( ISO Tolerances for Holes), другия следеше ISO 13320 Particle size analysis на изкопаните частици, третия следеше дали условията за труд са безопасни, още няколко наблюдаваха и после ще документират и опишат всичко според ISO9001...
|
| Вто Сеп 21, 2010 1:35 pm |
|
 |
|
relsys
|
Има, има.... и мъката е голяма.....
|
| Вто Сеп 21, 2010 1:35 pm |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Хехе... рекурсията забранена, stdio забранено, atof, atoi, atol забранени.... Тия са малоумници ! Само асемблер за тях  Има ли някой тук, дето пише, спазвайки тези правила ?
|
| Вто Сеп 21, 2010 5:06 pm |
|
 |
|
sv_shady
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Окт 11, 2006 8:19 pm Мнения: 373 Местоположение: София/Edinburgh, UK
|
Аз главно пиша разни алгоритми за обработка на изображения, та там имаш винаги поне 2 вложени цикъла по Х и У. Като почнеш да търсиш и нещо стават лесно три, а на скоро ми се наложи за пръв път 4 вложени цикъла. Ако махна всичките brake и continue, които съм написал, кода ще стане поне 2пъти по-бавен....Иначе goto не съм ползвал, защото имах един учител в училище, който ни се караше като пишем функции, вместо етикети, та от тогава останах с негативна нагласа към тях, а пък и не съм попадал на ситуация, която да не може да бъде разрешена без тях.
|
| Вто Сеп 21, 2010 10:59 pm |
|
 |
|
tolstolob
Ранг: Ориентиран
|
Има, има. И наистина бият през ръцете, а ако си пропуснал някъде - клиента почва да зее. И библиотеките за забранени, да.
|
| Вто Сеп 21, 2010 11:07 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ми то в С goto губи смисъл, въпреки че има някои изключения, зависи за какво пишеш, като имаш 7 нива на стека примерно за пикливец, някой път си го иска, в asm кода goto игурно е един от най-използваните оператори.
А за тия фирми ..... така е като искат с трици аймуни да ловят, ткива изисквания се налагат, първо кода трябва да е много лесно четим, второ удобен за копане от няколко копачи, резулттът рядко е по добър но .... иначе това пък за библиотеките нещо не го разбирам.
|
| Вто Сеп 21, 2010 11:27 pm |
|
 |
|
tolstolob
Ранг: Ориентиран
|
Въпроса не е в триците, нито в маймуните. Ако искаш да доставяш аутомотив - пишеш по правилата. Елегантността на кода е последна грижа, на почит е портабилността. (А за рекурсия -> бесене + разстрел)
|
| Сря Сеп 22, 2010 1:22 am |
|
|